Asa arata un au care a ajuns pe piata din Romania, provenind din spatiul intracomunitar. Dupa cum se vede, nu exista niciun fel de data inscriptionata.

Cofragul a fost cumparat dintr-un supermarket din capitala. Pe cutia in care ouale erau asezate la gramada, era mentionata pe eticheta data expirarii, dar nu si pe coaja, asa cum ar fi normal.

Odata ajuns pe piata din Romania, acest ou urmeaza sa fie inscriptionat cu denumirea tarii in care a fost produs, dar si cu data.

Sunt si magazine in care ouale expira peste mai putin de o saptamana.

-Expira pe 17 aprilie. Adica in a doua zi de Paste. Da. Si astea, la fel.

Sau situatii in care am putea crede ca eticheta a fost lipita strategic.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

- Au pus eticheta asta deasupra, ca sa nu se vada termenul de expirare. Si astea la fel?

CUM SA CITIM ETICHETA?

Gospodinele cauta oua romanesti pentru inrosit sau cozonac. Dar cate dintre dumneavostra, doamnelor, stiti cum puteti afla tara de provenienta?

-Cum va dati seama daca oul pe care-l cumparati este produs in Romania? Nu prea stiu sa va spun. De obicei, intrebam, pentru ca n-avem de unde sa stim

- Ai fost vreodata atenta la acest cod de tara? Nu. Sunt mai mult atenta la termenul de valabilitate si mai mult la provenienta.

- Nu stiu care e codul de tara. Daca voiam sa cumpar ou din afara tarii, probabil ca m-as fi interesat, dar aici, in Bucuresti, ma uit sa vad daca e 1 sau 2. la trei nici nu ma uit

Un pret mic, nu garanteaza calitatea. Si exista inclusiv riscul ca ouale scoase din cuibare acum doua saptamani peste hotare, sa primeasca termene de valabilitate abia cand ajung in tara.

-Acesta este un ou produs in Romania, care este marcat cu toate informatiile necesare. Acesta este un ou produs in...care are doua marcaje. tara de provenienta si data durabilitatii minimale, care s-a pus in Romania.

Inca de anul trecut Stirile Kanal D trageau un semnal de alarma.

-Exista riscul ca in Romanai sa fi ajuns produse expirate? Daca discutam despre ouale din...da, exista acest risc.

CAT REZISTA UN OU?

Pentru ca sa mancam proaspat si sanatos de Paste, autoritatile au sfaturi pretioase.

OVIDIU ZVORISTEA, director DSVSA Bucuresti: Sa nu cumpere decat din unitati autorizate sau inregistrate sanitar-veterinar. Acolo exista certitudinea ca a fost cel putin un control. 21 de zile este un termen ok, dar tinand cont si de conditiile de depozitare.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si