Şeful NATO a specificat, de asemenea, că ”o zonă de excludere aeriană în Ucraina” nu este pe lista discuţii a Alianţei, potrivit CNN.

Am văzut că au fost folosite bombe cu dispersie şi am văzut dovezi potrivit cărora s-au folosit alte tipuri de arme care încalcă dreptul internaţional ”, a declarat Stoltenberg.

„Este o burtalitate, este inuman”

Aceasta este o brutalitate, este inuman, încalcă dreptul internţional ”, a mai precizat acesta. Bombele cu dispersie, care nu doar că produc o explozie iniţială la impact, dar conţin şi mai multe bombe mai mici care se răspândesc pe o suprafaţă mare.

Citeste si: BREAKING NEWS. Vladimir Putin pune în alertă forțele nucleare. Reacția NATO

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Astfel, ele sunt interzise de comunitatea internaţională din cauza pericolului de a produce victime civile atunci când sunt folosite în zone populate.

NATO nu ia în considerare o zonă de excludere aeriană în Ucraina

Şeful NATO a declarat, de asemenea, că o zonă de excludere aeriană în Ucraina nu este o opţiune pe care Alianţa să o ia în considerare.

Citeste si: Ce au discutat Joe Biden și Klaus Iohannis pe tema crizei dintre Ucraina și Rusia

Am convenit că nu ar trebui să avem avioane NATO care să opereze în spaţiul aerian ucrainean sau trupe NATO pe teritoriul ucrainean ”, a mai afirmat Stoltenberg.

Cât de mare este puterea nucleară a Rusiei

Vladimir Putin a enunțat posibilitatea unui război nuclear. Președintele rus și-a pus forțele nucleare în stare de alertă. Federația Rusă este țara numărul 1 în lume când vine vorba de numărul de focoase nucleare.

În luna decembrie a anului trecut Ministrul Apărării Serghei Șoigu raporta că armele și echipamentul modern constituie acum 89,1% din  arsenalul nuclear al Rusiei.

În momentul de față, Rusia este țara care deține cel mai mare număr de focoase nucleare din lume. Dispune de 4.447 de astfel de arme, dintre care 1.588 sunt amplasate pe rachete balistice și baze de bombardiere grele, cu alte aproximativ 977 de focoase strategice și 1.912 focoase non-strategice în rezervă, potrivit Bulletin of the Atomic Scientists.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si