Muezel, mama lui Sevil, este nepoata de unchi a istoricului Kemal Karpat, consultantul pe probleme de Orient al administratiei de la Washington in mandatul a trei presedinti. Ziarul Adevarul a publicat povestea senzationala de viata a acestuia. Are acum 91 de ani si traieste in strainatate de 72 de ani. Cu toate acestea stie romana la perfectie. Pe numele sau real Kemal Hasim Ömer, s-a nascut intr-un sat dobrogean, la 15 februarie 1925.

Cand a terminat cursurile Seminarului Musulman din Medgidi a plecat la Istanbul, pentru a studia Dreptul.
Kemal Karpat este un cunoscut profesor, consultant al presedintilor americani
Kemal Karpat este un cunoscut profesor, consultant al presedintilor americani

In 1946 a luat o decizie majora: isi schimba numele de familie in Karpat. “Am vrut un nume simbolic, care nu se pleaca la nimic, care sta darz in fata greutatilor, a amenintarilor, sa-si pazeasca demnitatea. Si in acelasi timp am dorit un nume care sa aminteasca de originea mea, de locul natal, de Romania. Mi-am luat numele dupa Muntii Carpati. Toata familia mi-a urmat gestul“, marturiseste profesorul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cariera sa internationala, care urmeaza dupa acest moment, este una remarcabila. Confirmarea definitiva o primeste odata cu invitarea la Casa Alba, la Washington, unde cei mai puternici oameni ai lumii, presedintii Statelor Unite ale Americii, ii cer sfatul. Kemal Karpat a fost consultant in trei adminstratii de la Casa Alba: Carter, Reagan si George Bush.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si