Charlie Ottley, realizatorul documentarului Wild Carpathia, a rămas şocat cînd a văzut tone întregi de gunoaie în pădurile şi apele din ţara noastră. Cea mai recentă situaţie a descoperit-o la Bran. Aici, drumul care duce spre munţii Bucegi este ticsit de deşeuri. Aşa că, britanicul a luat atitudine şi a organizat o acţiune de eco-logizare.

Romania i-a devenit a doua casa lui Charlie Ottley. Asa ca jurnalistul britanic nu poate sta nepasator atunci cand vede indiferenta si bataia de joc a unora fata de natura.

Aproape de partia de schi din Bran, Charlie a gasit deseuri pe care nu s-ar fi gandit vreodata ca le va vedea in natura.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Revoltat de situatie, Charlie a pus mana pe telefon si a anuntat autoritatile. Reprezentanti ai Primariei Bran, dar si ai Garzii de Mediu Brasov s-au mobilizat si au iesit la curatenie. Au fost ajutati de cativa elevi ai unui liceu din Bran.

Specialistii spun ca deseurile care au inceput sa sufoce padurile sunt un pericol pentru mediul inconjurator. Inclusiv apa ar putea fi infestata din cauza tonelor intregi de gunoaie.

Persoanele fizice prinse ca arunca gunoaie la intamplare risca amenzi de pana la cinci mii de lei. Persoanele juridice platesc maximum zece mii de lei pentru deseurile depozitate necorespunzator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si