Turiștii care aleg să urce în această perioadă pe munte vor găsi un strat consistent de zăpadă și temperaturi foarte scăzute, au anunțat cei de la Salvamont Poiana Braşov, pe Facebook. 

Citeste si: CNCAV transmite informaţii despre vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani: „Eficienţă de 90,7%”

Ce au transmis salvamontiștii

„În aceste condiţii, pentru o drumeţie, asiguraţi-va că purtaţi bocanci, care să va ofere aderenţa, să va protejeze zona gleznelor şi să va ofere confortul termic atât de necesar în aceste condiţii. Totodată, purtaţi haine adecvate, care să va protejeze atât de frig, cât şi de precipitaţii sau vânt. Având în vedere temperaturile atât de scăzute, din rucsac nu ar trebui să lipsească nici căciulă şi chiar o pereche de mănuşi. Ţineţi întotdeauna cont că la munte vremea este schimbătoare, iar condiţiile meteo se pot modifică radical, într-un interval foarte scurt de timp, iar urcarea în altitudine face că temperatura să scadă cu 6 grade la fiecare 1000 de metri urcaţi”, au declarat salvamontiștii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Raport INSP: care este focarul cu cele mai multe decese COVID din țară

Ce le recomandă turiștilor

Salvamontiștii ăi sfătuiesc pe turiști ca atunci când își planifică drumețiile să ia în calcul o marjă faţă de timpul normal de parcurgere, deoarece deplasarea pe zăpadă  se realizează dificil, iar odată cu trecerea la ora de iarnă, perioada de lumină de afară s-a redus considerabil.

Cei care aleg să urce pe munte trebuie să aibă provizii de lichide, preferabil calde, păstrate în termos, dar şi ochelari de soare cu factor de protecţie UV sau polarizati, care protejează ochii în zilele senine, când lumina reflectată de zăpadă este puternică.

Citeste si: Negocierile dintre PNL și PSD, "blocate" în privinţa desemnării premierului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si