Meteorologii avertizează că este risc însemnat de producere de avalanşe în Carpaţii Meridionali, la altitudinea de peste 1.800 de metri în munţii Bucegi şi Făgăraş.

Citește și: FOTO- Vremea nu încetează să surprindă! În Deșertul Sahara s-a așternut zăpada ca în povești

Potrivit Buletinului nivometeorologic al ANM, la staţia de la Vârful Omu se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă, de 136 de centimetri, iar la Bâlea Lac zăpadă măsoară 119 centimetri. 

Citește și: Un ciclon va lovi România la sfârșitul săptămânii. Ce se întâmplă în Capitală

Meteorologii estimează că temperaturile vor fi negative şi va fi ger noaptea, în zona montană, începând de miercuri seara.

Minus 14 grade la munte

Potrivit ANM, la peste 1.800 de metri altitudine, temperaturile minime vor coborî la minus 14 grade.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Iarna își face apariția în țară: urmează cod galben și portocaliu de ploi și ninsori

Rafalele de vânt pot atinge 60-70 de kilometri pe oră la peste 2.000

de metri, pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali, potrivit Agerpres.

O avalanşă de dimensiuni mari a fost observată în urmă cu trei zile, în Munţii Făgăraşului, fotografiile fiind publicate pe Facebook, pe pagina Avalanşe în Carpaţi.

Episod de iarnă autentică

România va fi stăpânită de iarnă. Spre finalul săptămânii, țara noastră va fi lovită de un ciclon mediteraneean care a pus deja stăpânire pe continent.

Acesta va aduce vânt puternic și zăpadă abundentă, cu precădere în zonele de deal şi de munte, însă nici Bucureștiul nu este exclus.

Potrivit specialiștilor, nopțile vor deveni mult mai reci, cu temperaturi negative aproape în toată țara.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În unele dimineți, minimele vor scădea sub -5 grade în zonele de vale și vor atinge -10 grade în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și vestul Moldovei.

”S e conturează ca acest ciclon care va aborda țara noastră încă de noaptea de joi spre vineri și se va manifesta și pe parcursul zilei de vineri și sâmbătă, să determine în unele zone din țară ninsori abundente, ninsori 

posibil asociate și cu vânt în zona Curburii și nu putem exclude nici scenariul în care zona Moldovei să se afle sub incidența atât a masei de aer rece cât și a precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare care să ducă la formarea unui strat consistent de zăpadă  ”, a declarat Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM.

În București, zăpada se va așterne vineri dimineață, dar nu va dura prea mult, deoarece va fi înlocuită de ploi și polei. Sâmbătă va ninge, vântul va bate cu putere și nu este exclus să asistăm şi la o ploaie îngheţată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si