Compania Nationala de Adminsitrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anuntat ca de sambata, de la ora 17.00, pana duminica la ora 08.00, drumarii au intervenit pe Transfagarasan (DN 7C), pe Transalpina (DN 67C) si pe DN 1A (Cheia) cu cinci utilaje si au raspandit cinci tone de material antiderapant (sare). De asemenea, pe parcursul zilei de sambata, in intervalul orar 12.00- 17.00,
angajatii CNAIR SA au intervenit, in total, cu sase autoutilaje si au raspandit 11 tone de material antiderapant (sare), pe Transfagarasan, Transalpina, DN 1A si pe DN 73.
Duminica, se circula ingreunat pe Transfagarasan, intre Balea Lac si Balea Cascada. Pe acest sector de drum, desi carosabilul este curatat, din cauza viscolului si a cetii vizibilitatea este redusa semnificativ.
Reprezentantii Centrului Meteorologic Regional ”Transilvania Sud” Sibiu au anuntat, duminica dimineata, ca cel mai mare strat de zapada din tara, respectiv 82 de centimetri, se inregistreaza la Varful Omu, in Muntii Bucegi.
in zona ninge in continuare si este ceata, iar umiditatea este de 95 la suta.Termometrele aratau, la ora 9.00, minus 6,4 grade Celsius, iar meteorologii anunta ca va ninge in continuare.
De asemenea, strat de zapada este si in Covasna, la Varful Lacauti. La ora 9.00, cand s-au facut ultimele masuratori, stratul de zapada avea 29 de centimetri.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
La Balea Lac, in Muntii Fagaras, stratul de zapada masoara 24 de centimetri. Ninge in continuare, este ceata, iar mercurul termometrelor a coborat pana la minus 3,9 grade Celsius.
in Muntii Cindrel, la Paltinis, cea mai inalta statiune montana din Romania, sunt doar petice de zapada si s-au inregistrat pe timpul zile temperaturi pozitive, de plus 1,2 grade Celsius.
Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa adapteze viteza conditiilor meteo si sa respecte semnalizarile rutiere si restrictiile instituite temporar. De asemenea, se recomanda echiparea masinilor pentru circulatia in conditii de iarna in cazul in care tranziteaza zonele montane afectate de ninsori in aceasta perioada.
Duminica, sunt in vigoare, inca de sambata dimineata, avertizari cod portocaliu si cod galben de ploi abundente, vant puternic si ninsori.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
In Muntii Bucegi, unde a nins puternic si s-a depus un strat gros de zapada, salvamontistii au intervenit sambata pentru recuperarea unui turist in varsta de 50 de ani dupa ce mai multi turisti au anuntat ca barbatul era cazut, posibil in coma, pe traseul Jepii Mici. La momentul la care salvamontistii din Busteni au ajuns la barbat, acesta era decedat, iar interventia pentru coborarea de pe munte a trupului neinsufletit a durat aproximativ noua ore, operatiunea fiind dificila din cauza viscolului.
Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Prahova, cel mai probabil barbatul a intrat in hipotermie.
Tot sambata, un barbat de 70 de ani care participa la un concurs de anduranta pe Muntele Rosu, in zona statiunii Cheia, a fost dat disparut in conditiile in care nu a revenit la cabana dupa incheierea comptetitiei. Barbatul a fost recuperat dupa o actiune de cautare care a durat peste patru ore, el fiind gasit in zona unei valcele, in apropierea unei fabrici de imbuteliere a apei din comuna Maneciu. Interventia pentru recuperarea barbatului, gasit in stare buna, a fost, de asemenea, dificila din cauza viscolului.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca toate directiile sale regionale de drumuri si poduri au mobilizat personalul pentru a interveni in caz de nevoie.