Strategia militară a Rusiei: Care este tactica de război a lui Vladimir Putin?

Din cele mai vechi timpuri, strategia de luptă a rușilor a constat în cantitate. Indiferent de puterea celui cu care se lupta, Rusia a mizat întotdeauna pe numărul de trupe, tancuri, artilerie si arme nucleare.

Madalina Grigore,

putin tactică război

Care este tactica de război a lui Vladimir Putin?

[Sursa foto: Facebook- Vladimir Putin & istockphoto.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Se pare că acum tactica de război a Rusiei s-a schimbat.

Balanța Rusiei moderne înclină în prezent mai multă tehnologie și spre finețe.

Potrivit unui raport al publicației NationalInterest.org, Rusia ar adopta o strategie de război asemănătoare cu cea a occidentalilor.

Citeste si: Ce a transmis Vladimir Putin dupa atacul Rusiei asupra Ucrainei: „Este teritoriul nostru istoric”

„Deși sunt clar influențate de predecesorii sovietici, Forțele Armate ale Federației Ruse au evoluat considerabil pentru a reflecta noi realități cu care se confruntă. Rusia nu mai are avantaje masive în ceea ce privește forța de muncă față de potențialii săi adversari”, arată un studiu realizat de RAND Corporation.

„În fața unui viitor în care forțele lor tradiționale sunt absente sau mai puțin utile, liderii militari ai Rusiei s-au adaptat pentru a permite o apărare eficientă. Și, dacă este necesar, pentru a permite operațiuni ofensive limitate în jurul periferiei lor”, se arată în raportul publicației.

Ce arată studiile?

Un nou studiu realizat de RAND Corporation lansează o presupunere: „Forțele Rusiei sunt în primul rând poziționate pentru a-și apăra patria, în special populația și industria.

Nu există o indicație că Rusia caută un conflict pe scară largă. Ba chiar se pare că liderii ruși înțeleg dezavantajele cu care se confruntă Rusia în cazul unui conflict prelungit cu un adversar precum NATO”.

Noua strategie a Rusiei

Pornind de la afirmațiile anterioare se precizează în studiu, autorii știu că acualul mod de război al Rusiei se remarcă prin câteva caracteristici.

O primă caracteristică ar fi faptul că Rusia ar utiliza metoda înșelăciunea (maskirovka) cu scopul de a ascunde pregătirile pentru următoarele acțiuni de vânzare.

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citeste si: Președintele Ucrainei introduce legea marțială. „Fără panică. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice!”

Totodată, „abordările de război convenționale și neconvenționale vor fi probabil amestecate în multe scenarii potențiale de conflict”. Totodată, din punct de vedere operațional și tactic, cel mai probabil Rusia va pune accent pe perturbarea, degradarea sau distrugerea capacităților de comandă și control ale adversarilor. Este prevăzut că toate acestea se vor întâmpla prin utilizarea unui război cibernetic sau electronic și prin acțiuni directe ale forțelor de manevră.

Tactica de război a Rusiei

„Rusia are un număr limitat de capabilități convenționale de atacuri de precizie cu rază lungă de acțiune, care ar putea fi utilizate împotriva țintelor operaționale și strategice cheie, în special a celor din locații fixe și cunoscute”, mai apare în raport, citează Capital.ro.

Citeste si: Imaginea asaltului: CNN prezintă o filmare cu trupe şi vehicule militare, trecând din Belarus în Ucraina

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 21 ianuarie 2025: Racii sunt pregătiți să renunțe la lucrurile care le aduc suferință. Balanțele decid să se împace cu o persoană din trecutul lor- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Studiul RAND pune sub semnul întrebării aplicarea noii abordări în cazul războiului. De exemplu, în conflictul din Siria, forțele aeriene au avut rezultate bune: „alte unități sunt echipate cu arme vechi și au un procent mai mare de recruți care îndeplinesc mandate de 12 luni”.

Potrivit raportului, ar putea lupta pentru o performanță asemănătoare, dar cu toate acestea rămân văzute dacă oficialii ruși vor alege să abordeze această tactică de război. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI