“Putem confirma că al-Adnani este mort”, a declarant un official militar American sub acoperirea anonimatului.

Washingtonul a anunţat anterior că l-a vizat pe liderul terrorist, dar nu poate confirma încă moartea sa.

Decesul a fost anunţat, însă, de gruparea jihadistă, apoi revendicat de Moscova. Un oficial american a calificat ulterior revendicarea drept “o glumă”.

Al-Adnani ar fi fost ucis la Alep, “în timp ce supraveghea operaţiunile de respingere a campaniilor militare” vizând fieful ISIS, se arată într-un comunicat publicat de Amaq News, apropiată ISIS.



Al-Adnani ar fi fost unui dintre liderii ISIS care au servit cel mai mult în organizaţia teroristă şi ar fi condus serviciul secret care se ocupă de pregătirea atentatelor sângeroase din Occident şi cu antrenarea islamiştilor care le comit, Emni.

Potrivit jihadiştilor prinşi, când recruţii antrenaţi de Emni îşi terminau pregătirea, erau legaţi la ochi şi duşi să îi jure credinţă sirianului. Ei rămâneau legaţi la ochi până la întoarcere, astfel încât nici măcar ei nu ştiau cum arată comandantul.

Născut în oraşul Binnish, din nordul Siriei, al-Adnani ar avea 39 de ani, iar Departamentul american de Stat pusese o recompensă de cinci milioane de dolari pe capul său.

Cunoscut pentru stilul său agresiv de a discuta, al-Adnani, cel care aproba toate clipurile de propaganda a ISIS, a încercat să inspire recruit şi atacatorii singuratici din Occident, iar îndemnurile sale la luptă au fost citate adesea de adepţi ISIS.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si