Close sidebar
Close sidebar

Strigătele disperate ale oamenilor din orașul Ashkelon, Israel: „Nimeni nu ne-a putut ajuta”

Duminica trebuia să fie începutul săptămânii de lucru și de asemenea întoarcerea la școală în orașul Ashkelon, din sudul Israelului. Dar străzișe erau complet goale.

Madalina Grigore,

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu o zi în urmă, o parte din sutele de oameni palestinieni care erau înarmați erau în libertate și o serie de evenimente șocante au urmat să aibă loc în apropiere.

Un videoclip de pe rețelele de socializare arată cum forțele israeliene sunt în urmărirea militanților care au furat o mașină. Aceștia fost uciși într-un schimb de focuri care a avut loc pe marginea drumului.

Singurele mulțimi mici se află în apropierea Centrului Medical Barzilai. Medicii epuizați stau la intrarea în secția de urgențe. Au tratat mai mult de 400 de pacienți în urma atacului neașteptat al Hamas, grupul militant care guvernează Gaza.

Citește și: Ziua 3 de război în Israel: Sudul Israelului a fost lovit de rachetele lansate din Gaza. Peste 1.100 de oameni au murit. MAE a anunțat că 115 români s-au întors în țară

„Dimineața, a început focul de rachetă”

„A fost foarte dificil, au fost aduși mulți răniți unul după altul, unul după altul foarte repede”, a spus  directorul general al spitalului, Profesorul Hezi Levy. „Am o experiență foarte mare, dar nu am văzut în viața mea un astfel de scenariu”, a adăugat acesta, citat de BBC.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani fumează o țigară și este surprins. Acesta a povestit pentru sursa citată anterior că este lucrător medical din Tel Aviv, dar a venit ca pacient după ce a luat parte la o petrecere de dans în noaptea catastrofală în câmpurile din apropiere de Gaza. Acesta a cerut să nu îi fie publicat numele.

A fost împușcat în mână, și-a pierdut un deget și are răni la cap. 

Citește și: VIDEO- Război în Israel. Peste 300 de români și străini au fost repatriați din țara afectată de război. Mărturiile celor care încearcă să iasă din Israel: „Ce este la televizor este o mică parte”

Strigătele disperate din orașul Ashkelon, Israel: „ Nimeni nu ne-a putut ajuta”

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Dimineața, a început focul de rachetă. Toți s-au speriat și au început să alerge spre șosea pentru a conduce acasă. Când am ajuns pe drum, au început focuri de armă. A fost cu adevărat șocant. Au fost uciși oameni, au fost accidente de mașină”, spune bărbatul. 

„Am sunat la poliție. Nimeni nu ne-a putut ajuta. Timp de o oră și jumătate, am stat în luptă, neputincioși. Până la urmă m-am urcat în mașină cu niște oameni. Sunt medic așa că am încercat să evacuez doi răniți. Am ajuns la o intersecție, am văzut oameni îmbrăcați în armă- dar nu erau militari- au început să tragă în mine”, mărturisește acesta.

Mulți israelieni sunt uimiți de modul în care forțele lor de securitate au fost luate prin surprindere de amploarea și complexitatea acțiunii Hamas. În aceste momente oamenii se plâng din cauza lipsei de ajutor.

Citește și: Hezbollah a intrat în război cu Israelul. Gruparea cu sediul în Liban este considerată mult mai puternică decât Hamas

Un cuplu înlăcrimat își face propriile anchete mergând din spital în spital. Nu știu dacă fiul lor dispărut este rănit, mort sau se află printre zecile de oameni care au fost luați ostatici de luptători înarmați și duși înapoi în Gaza.

O mamă îngrijorată, Rachel Ezra se confruntă cu un membru al Parlamentului care vizitează spitalul. „Vreau să mă ajuți să-mi găsesc băiatul, Oz, și prietena lui Naomi – au 24 și 23 de ani”, spune ea. — „Nu știu ce să spun!”

Ea cere cea mai dură acțiune militară împotriva Gazei, drept răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat, și nu este singura persoană care solicită acest lucru.

Citește și: O artistă din Germania și-a găsit sfârșitul în Gaza, ucisă de teroriștii Hamas. A fost confundată de soldați și răpită

Un voluntar israelian- care nu a vrut să-și dea numele- s-a grăbit acasă- la trei ore de mers cu mașina în nordul Israelului, pentru a ajuta personalul medical. Acesta spune că a avut grijă de mulți soldați răniți – pe fondul conflictului – și la fel ca el, vor să vadă Hamas lovit puternic.

"Am vorbit și cu soldații și sunt foarte dezamăgiți. Vor să reacționăm mult mai puternic și să fim mai puțin corecti din punct de vedere politic când vine vorba de modul nostru de război", spune el, completând că diplomații străini susțin răspunsul Israelului.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Între timp, armata israeliană insistă că desfășoară o campanie decisivă în Fâșia Gaza, la mică distanță. 

Citește și: UPDATE/VIDEO- Ziua 2 de război în Israel. Reacția premierului israelian după bombardamentele teroriste: „Începe un război lung şi dificil”

Strigătele disperate din orașul Ashkelon, Israel: „ Nimeni nu ne-a putut ajuta”

[Sursa foto: Profimedia]

„Zilele care urmează vor fi lungi și dificile”, a declarat purtătorul de cuvânt al acesteia, contraamiralul Daniel Hagari. „Am plătit un preț mare, dar vom restabili securitatea poporului Israel”.

Deasupra, există boom-uri regulate, deoarece sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului interceptează rachete care au fost trase de militanții palestinieni.

A protejat rezidenții prin multe runde anterioare de lupte cu Hamas. Dar acum, nimeni din Ashkelon nu se simte foarte în siguranță.

Citește și: Klaus Iohannis, despre războiul din Israel: „Condamn ferm atacurile de astăzi asupra Israelului, soldate cu pierderi de vieți omenești și răniți”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI