Cei patru copii minori din localitatea Ionesti, Dambovita au izbucnit in plans atunci cand au fost vizitati de reprezentantii de la Protectia Copilului si i-au rugat sa ii ia de acasa, unde sunt batuti constant, nu au ce manca si dorm pe jos. Mama lor a fugit in urma cu cativa ani, din cauza batailor pe care le incasa de la sotul ei, iar copiii au ramas in grija barbatului si a bunicului.

Vecinii spun ca femeia ar fi venit sa ii vada pe copii la scoala, insa nu a facut niciun demers incat sa ii ia pe micuti.

Conditiile in care traiesc cei patru copii sunt greu de imaginat pentru ca nu au curent electric, nu au ce sa manance, sunt nespalati si batuti, dorm pe jos si sunt speriati. Autoritatile locale stiu despre viata ingrozitoare pe care o duc micutii si au cerut ajutorul autoritatilor centrale. “ In urma unei sesizari, m-am deplasat impreuna cu asistentul social la acesti copii. I-am gasit singuri in casa, infometati, murdari si foarte speriati. Copiii mi-au zis ca vor sa plece cat mai repede de acasa si ne-au rugat sa le gasim o familie in care sa nu-i bata nimeni. Unul dintre copii mi-a spus ca tatal ii trezeste si la 3 dimineata si ii bate.”

, a declarat Zamfirescu Mihaela, secretarul Primariei Petresti.

Infiorata de ce a vazut si a auzit, femeia de la primarie a chemat in ajutor Protectia Copilului. Bunicul copiilor a spus ca este adevarat ca tatal ii bate pe micuti: “Cand vine acasa beat, ii bate cu parul si cu coada de la matura in cap”, a declarat bunicul copiilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele tatalui copiilor si fac cercetarile necesare sub aspectul savarsrii infractiunii de rele tratamente aplicate minorilor. Trei dintre copii au fost deja preluati de catre reprezentantii de la Protectia Copilului Dambovita si se afla intr-un centru de plasament. Baiatul in varsta de 12 ani a ramas cu tatal lui. Inspectorii DJASPC Dambovita spun ca in cazul in care barbatul nu va fi de acord ca si baiatul sa fie preluat intr-un centru, oamenii legii vor solicita o ordonanta presedintiala pentru a-l prelua si pe el in regim de urgenta. In cazul celor trei fete, tatal lor si-a dat acordul ca acestea sa fie duse in centrul de plasament.

sursa: mditv.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si