Semestrul I al noului an scolar se va derula in perioada 11 septembrie 2017- 2 februarie 2018, iar semestrul al II-lea intre 12 februarie 2018 si 15 iunie 2018.
Vacanţele elevilor din toate ciclurile de invaţamant sunt programate astfel: vacanţa de iarna (23 decembrie 2017- 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestriala (3- 11 februarie 2018), vacanţa de primavara (31 martie- 10 aprilie 2018) si vacanţa de vara (16 iunie- 9 septembrie 2018).
Suplimentar, clasele din invaţamantul primar si grupele din invaţamantul prescolar beneficiaza de vacanţa in saptamana 28 octombrie- 5 noiembrie 2017.
Pentru clasele terminale din invaţamantul liceal, anul scolar se incheie in 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, in 8 iunie 2018.
Reprezentanţii Ministerul Educaţiei mai arata ca programul naţional "scoala altfel”, cu durata de cinci zile consecutive lucratoare, poate fi derulat in perioada 2 octombrie 2017- 31 mai 2018, pe baza unei planificari care ramane la decizia scolilor.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Desfasurarea programului "scoala altfel” nu coincide cu perioada alocata susţinerii tezelor semestriale, precizeaza ministerul.
Astfel, tezele semestriale vor fi programate, de regula, la finalul semestrelor, dupa parcurgerea programei scolare, cu cel puţin trei saptamani inainte de finalul semestrului.
Etapele naţionale ale olimpiadelor scolare se organizeaza, in general, in perioada vacanţei de primavara, potrivit unui calendar specific, mai arata reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).
Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, nu vor avea loc cursuri in zilele libere prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil in invaţamant (recent semnat).
"Unitaţile de invaţamant si inspectoratele scolare judeţene vor marca prin manifestari specifice, conform planificarilor existente la nivelul fiecarei scoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţionala a educaţiei) si 5 iunie (Ziua
invaţatorului)", potrivit MEN.
Totodata, in situaţii deosebite, in funcţie de condiţiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unitaţilor de invaţamant, modificari ale structurii anului scolar.
"Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura cele 167 de zile de cursuri prevazute in ordin, precum si a posibilitaţii ca toţi elevii sa participe, fara restricţii, la examenele si evaluarile naţionale organizate in sistemul naţional de invaţamant", mai spun reprezentanţii ministerului.