Close sidebar
Close sidebar

Avertismentul medicilor: Nu mai consumați struguri dacă suferiți de această boală!

Strugurii au mai mult avantaje pentru sănătate decât dezavantaje. Prin curele cu struguri se produce o eliminare masivă a toxinelor din corp, care va favoriza inclusiv menţinerea greutăţii în limitele pe care le dorim. Sunt, totuși, și contraindicații ale consumului de struguri, mai puțin cunoscute de publicul larg.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Bolile în care este strict contraindicată cura cu struguri sunt: diabetul, problemele renale grave, hipertensiunea gravă, retenţia de apă în ţesuturi, colita de fermentaţie, diareea cronică.

Medicii citați de HaelthLine.com avertizează că persoanele care nu ar trebui sa consume struguri sunt cele care suferă de probleme digestive grave, de retentia de apă în organism, de diabet zaharat, dar și de diaree cronică. 

Citeste si: Semnele că ai avut deja COVID-19 și n-ai avut nicio bănuială. Ce trebuie să faci rapid

Strugurii conțin 80% apă

Strugurii sunt o sursă excelentă de fitonutrienți, în principal de fenoli și polifenoli, dar mai conțin si alte vitamine importante, precum: Vitamina A, B, C, K. Conform bazei de date a nutrientilor din SUA, strugurii sunt bogati in: tiamină, riboflavină, niacină, folat, minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor si sodiu). 

Citeste si: Cum a transformat o fetiță de 11 ani o rulotă veche într-o casă de lux. FOTO de necrezut

Consumul regulat de struguri albi a fost asociat cu o sănătate mult mai bună a creierului: strugurii contribuie la scăderea riscului de boli neurologice acute și cronice. De asemenea, s-a dovedit faptul că antioxidanții din struguri reduc riscul de ateroscleroză, provoacă relaxare arterială și alte efecte metabolice favorabile.

Citeste si: Predicția înfiorătoare a lui Nostradamus pentru anul 2021

Iar numeroase studii au arătat faptul că flavonoidele din sucul de struguri au efecte anticoagulante similare aspirinei.

Strugurii au efect diuretic și reglează problemele de tranzit intestinal. Strugurii au o și mare putere de purificare a sângelui deci sunt recomandați pentru detoxifierile de toamnă. 

Strugurii, foarte bogați în antioxidanți 

Strugurii sunt foarte  bogați in antioxidanți, mai exact peste 1600 de compuși benefici se găsesc in acest fruct. Cea mai mare concentrație de antioxidanți a fost raportata in pielita  (coaja) si semințele strugurilor. Strugurii roșii conțin un număr mai mare de antioxidanți datorita  antocianinei  (colorant natural, responsabil de rosul strugurelui). 

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Schema din spatele asasinatului cu bombă de la Arad. Filmul uciderii milionarului Ioan Crișan- antena3.ro

Citeste si: „Fiica nelegitimă” a Patriarhului Daniel s-a făcut traducător de limbă spaniolă! Stela s-a mutat la aceeași adresă unde se află vila Preafericitului, după ce a divorțat de soțul care o bătea crunt! EXCLUSIV

Conținutul crescut de antioxidanți, poate ajuta la prevenirea îmbolnăvirilor cronice – antioxidanții sunt compuși ce se găsesc in mod normal in plante. Aceștia au rolul de a repara celulele îmbolnăvite sau afectate de radicalii liberi, celule care, lăsate afectate, duc la apariția stresului oxidativ.

Pericolul adus de strugurii stropiți cu pesticide

Specialiştii spun că strugurii stropiți cu pesticide devin lipsiți de antioxidanţii care luptă împotriva procesului de îmbătrânire, dar conțin și pericole pentru sănătate.

„De exemplu la struguri, dacă sunt stropiți, atunci planta nu mai este atacată de botroscinereea, mucegaiul specific viței de vie, și atunci vița de vie nu mai secretă unul din fitonutrienții foarte sănătoși”, spune un nutriționist din Oradea.

Citeste si: Epidemiologul șef al Suediei, mesaj șocant împotriva măștilor de protecție

Industrializarea alimentației a dus la explozia câtorva boli, una dintre aceste boli este și boala Alzheimer, explică medicii

Avantajele consumului de struguri

Hipertensiune  – în formele uşoare de hipertensiune, cura cu struguri este un remediu excelent şi foarte blând. Ea nu le este însă recomandată celor cu hipertensiune gravă, cărora medicul le-a contraindicat aportul de lichide în organism.

Bolile de ficat (hepatită, sechele post-hepatice)  – cura trebuie făcută cel puţin o dată pe an, după ea evitându-se consumul alimentelor grase, grele, prăjeli etc.

Afecţiuni biliare  – cura cu struguri este recomandată mai ales în tratamentul dispepsiei, a colecistitei şi pentru prevenirea şi tratamentul litiazei biliare în forme uşoare.

Digestie lentă  – se recomandă ca strugurii (nu foarte dulci) să fie consumaţi cu minimum 30 de minute înainte de masă.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Schema din spatele asasinatului cu bombă de la Arad. Filmul uciderii milionarului Ioan Crișan- antena3.ro

Constipaţie  – strugurii stimulează digestia, peristaltismul intestinal, cojile lor acţionând ca un „piston natural” care împinge din colon materiile reziduale.

Gută  – strugurii în cantitate mare mobilizează şi elimină din organism acidul uric.

Menometroragii  – se recomandă mai ales strugurii roşii şi negri mai bogaţi în taninuri, care reduc cantitatea de sânge menstrual şi chiar opresc sângerarea.

Anemie  – mai ales strugurii roşii şi negri conţin substanţe antianemice în cantităţi importante, în plus, vitaminele din complexul B ajută la fixarea fierului.

Hemoroizi  – strugurii cu tot cu coajă sunt un remediu extraordinar contra constipaţiei şi în acelaşi timp, un tonic venos. Cura cu struguri, împreună cu remediile locale (unguent de tătăneasă, de cătină) este o combinaţie infailibilă în această afecţiune.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI