Close sidebar
Close sidebar

Studiu: 1 milion de romani mananca o data pe zi. Totusi, tot mai multi romani sufera de obezitate

Tot mai multi romani sufera de obezitate. Statisticile arata ca peste 55% dintre adulti au mai multe kilograme decat ar trebui. E o crestere de cinci procente fata de 2013.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Specialistii spun ca romanii ajung sa aiba astfel de probleme din mai multe cauze. Prima dintre ele se refera la faptul ca un milion de persoana mananca o data pe zi.

La polul opus sunt cei care mananca in exces: 400.000 de oameni au mai mult de 6 mese pe zi, scrie Digi24.

in plus, sunt romani care nu tin cont de cele trei mese zilnice. 35% dintre cei care au raspuns studiului spun ca sar peste micul dejun, iar pentru 22% dintre ei cina este principala masa.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Totodata, 90% dintre respondenti spun ca ultima masa o iau dupa ora 18.00.

Conteaza foarte mult, insa, ce mananca romanii. Cifrele arata ca 4 din 10 persoane mananca zilnic dulciuri sau produse de patiserie, iar pentru 8 din 10 romani painea se regaseste in fiecare zi in meniu.

Desi peste 55% din populatia adulta din tara noastra se lupta cu kilogramele in plus, doar 8% dintre romani recunoaste ca se confrunta cu excesul de greutate.

Studiul a fost realizat de IMAS, in vara acestui an, iar la intrebari au raspuns peste 1.000 de persoane.

Sursa foto: Foodspotting

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI