Close sidebar
Close sidebar

Studiu: 9 din 10 români din mediul urban cred că şcoala nu e adaptată meseriilor din viitor

9 români din 10 cred că școala nu îi pregătește pe elevi pentru construirea unei viitoare cariere.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aproape jumătate dintre părinți cred că copilul lor o să aleagă să lucreze în domeniul IT. Potrivit unui studiu, cei care au fost întrebaţi care sunt materiile pe care le-ar scoate din programa şcolară, 63% dintre părinţi au ales limba latină, iar 45% au ales religia.

”De asemenea, ei consideră că în orarul copiilor ar trebui să se regăsească materii precum dezvoltare personală, gândire creativă, bune maniere, public speaking sau leadership”, se arată în comunicat.

Părinții din mediul urban din România sunt de părere că școala nu îi pregătește suficient pe elevi pentru o carieră viitoare. 9 din 10 părinți împărtășesc această opinie.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Conform unui raport întocmit de World Economic Forum, peste 1 milion de meserii vor dispărea în următorii ani, însă vor fi înlocuite de alte 1,7 milioane de job-uri noi.

”Astfel, au aflat că 5 din 10 români sunt de părere că roboţii şi tehnica vor înlocui forţa de muncă umană.

Privind înspre viitor, 49,6% dintre români cred că fiul sau fiica lor va alege să lucreze în IT, în timp ce 25,6% sunt de părere că viitorii adulţi vor alege industria jocurilor pe calculator şi a inteligenţei artificiale”, se arată în comunicat.

Întrebaţi ce abilităţi ar trebui să dezvolte copiii în cadrul şcolii, astfel încât să se bucure de o carieră de succes, 8 din 10 respondenţi ai studiului au menţionat comunicarea, iar 7 din 10 au ales şi competenţele de gândire logică.

Pe locul trei în topul importanţei se află abilitatea de analiză, urmate de managementul unei echipe.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI