Adam Hampshire, medic în cadrul Imperial College London, este cel care a condus studiul. Astfel, s-au analizat cazurile a 84.285 de britanici și a constatat că, în unele cazuri severe, infecția cu COVID-19 este legată de deficite cognitive substanțiale cronice.
Testele cognitive sunt utilizate și pentru a ajuta medicii să evalueze tulburările cerebrale temporare
Testele cognitive măsoară cât de bine îndeplinește creierul sarcini, ca de exemplu amintirea cuvintelor sau îmbinarea punctelor pe un puzzle.
Astfel de teste sunt utilizate pe scară largă pentru a evalua performanța creierului în boli precum Alzheimer și pot ajuta, de asemenea, medicii să evalueze tulburările cerebrale temporare.
„Analizele noastre … se aliniază opiniei că există consecințe cognitive cronice ale COVID-19”, au scris cercetătorii în raportul publicat pe site-ul MedRxiv. „Oamenii care și-au revenit, inclusiv cei care nu mai raportează simptome, au prezentat deficite cognitive semnificative.”
Citeste si: Explozie puternică într-un apartament din Galaţi: Mai mullte victime
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: FRF: Noi reguli privind organizarea competițiilor din România în contextul pandemiei de COVID-19
Cele mai grave cazuri de COVID-19 arată efecte echivalente cu declinul mediu de 10 ani al performanței globale ale paciențior cu vârste între 20 și 70 de ani
Cercetătorii au declarat că deficitele cognitive au avut „o dimensiune substanțială”, în special în rândul persoanelor care au fost spitalizate cu COVID-19, cele mai grave cazuri arătând efecte „echivalente cu declinul mediu de 10 ani al performanței globale ale paciențior cu vârste între 20
și 70 de ani”. Cu toate acestea, oamenii de știință care nu au fost implicați direct în studiu au spus că rezultatele sale ar trebui privite cu o anumită prudență.
„Funcția cognitivă a participanților nu a fost cunoscută pre-COVID și rezultatele nu reflectă recuperarea pe termen lung – astfel încât orice efect poate fi pe termen scurt”, a spus Joanna Wardlaw, profesor de neuroimagistică aplicată la Universitatea din Edinburgh.
Derek Hill, profesor de științe imagistice medicale la University College London, este de părere că rezultatele studiului nu ar fi pe deplin fiabile, deoarece nu au comparat scorurile înainte și după scoruri și au implicat un număr mare de persoane care s-au auto-raportat că au avut COVID-19, care nu au avut niciun test pozitiv.
“În general (aceasta este) o piesă de cercetare interesantă, dar neconcludentă, asupra efectului COVID asupra creierului”, a spus Hill, citat de Reuters.
„În timp ce cercetătorii încearcă să înțeleagă mai bine impactul pe termen lung al COVID, va fi important să se investigheze în continuare măsura în care este afectată funcția cognitivă în săptămânile și lunile de după infecție și dacă au ca rezultat leziuni permanente ale funcției creierului.”
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Sursa: Fanatik