500.000 de tratamente Remdesivir au fost achiziționate de Departamentul american al Sănătății de la compania producătoare, însumând 100% din producția lunii iulie și aproximativ 90% din cea a lunilor august și septembrie.

„Președintele Donald Trump a obținut un incredibil acord pentru a asigura că cetățenii americani au acces la prima terapie autorizată pentru COVID-19. Dorim să garantăm în măsura posibilului că orice pacient american ce are nevoie va putea să o obțină”, a declarat secretarul american al sănătății, Alex Azar, citat de Agerpres.

Citeste si: Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă: „A apărut acest fake news acum!”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Focar de coronavirus în Dâmbovița. Au intrat în contact cu zeci de persoane

Citeste si: Atenționare pentru românii care pleacă în Grecia. Ce trebuie să știe

Tratamentul costă 2.340 de dolari

Achiziția medicamentului Remdesivir vine pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus, peste 40.000 pe zi.

Compania care produce medicamentul a anunțat luni că va vinde o fiolă la prețul de 390 de dolari, un tratament complet al unui pacient costând în total 2.340 de dolari sau 4.290 pentru tratamentele mai îndelungate.

onform unor studii, acest medicament (dezvoltat iniţial pentru tratarea Ebola) administrat intravenos încetineşte producţia noilor particule ale virusului şi prin urmare infecţia virală se dezvoltă mai lent, scurtând astfel timpul de recuperare în cazul unor pacienţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si