Departamentul de Trezorerie al SUA a declarat într-un comunicat că a aplicat sancțiuni băncii comerciale ruse Transkapitalbank, ai cărei reprezentanțe deservesc mai multe bănci din Asia, inclusiv din China și Orientul Mijlociu.

SUA au impus noi sancțiuni Rusiei

Washingtonul a vizat, de asemenea, o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de război, inclusiv organizații „a căror misiune principală este de a facilita evitarea sancțiunilor pentru entitățile ruse”.

Citeste si: Boris Johnson compară negocierile de pace cu Putin cu negocierile cu un crocodil care ți-a înhățat piciorul

Trezoreria SUA a impus, de asemenea, sancțiuni companiei Bitriver, care operează în Rusia în industria de minare a criptomonedelor, cât și împotriva a 10 dintre filialele acesteia.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

BitRiver ar fi a treia companie ca mărime din lume care operează în industria de minare a monedelor virtuale și este prima oară când Trezoreria SUA sancţionează companii de acest tip.

Oficialii ruși se vor confrunta și cu probleme legate de viză

Departamentul de Stat impune restricții privind vizele pentru 635 de cetățeni ruși care sunt „implicați în reprimarea disidenței în Rusia și în străinătate, care au fost implicați în activități care amenință integritatea teritorială a Ucrainei și care au fost implicați în încălcări ale drepturilor omului în instituțiile închisorii și locurile de

detenție neoficiale din zonele controlate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina”, potrivit Trezoreriei SUA.

Citeste si: Putin anunţă că a fost testată cu succes racheta balistică intercontinentală Sarmat. Va „consolida potenţialul de luptă” şi „securitatea Rusiei”

Trei oficiali ruși se vor confrunta, de asemenea, cu restricții de viză „pentru implicarea în încălcări grave ale drepturilor omului și pentru 17 persoane responsabile pentru subminarea democrației în Belarus”, a continuat Trezoreria SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si