Spionul a fost descoperit în spațiul aerian internațional, nu în cel iranian. Statele Unite ale Americii au confirmat că Iranul a doborât un spion de 180 de milioane de dolari, dar respinge revendicările Gărzii Revoluționare în spațiul aerian iranian. Teheranul emite fotografii falsificate și avertizează că este ,,gata de razboi".

Iranul a susținut că un RQ-4 Global Hawk era în spațiul lor aerian, negat de Washington. Comandantul Hossein Salami a declarat că oamenii lui sunt ,,pregatiți pentru război".

SUA a declarat că a fost distrus un MQ-4C Triton al Marinei, dar că nu era în spațiul aerian al Iranului, potrivit dailymail.co.uk.

 

Agenția de știri a Republicii Islamice a publicat o fotografie cu avionul ars de pe cer. Ulterior, s-a descoperit că imaginea a fost facută acum doi ani în Yemen.
Triton, care face parte dintr-o flotă care a înlocuit avionul de spionaj U-2, zboară la 56.000 de picioare și ar fi putut fi coborâtă doar de o rachetă sofisticată ghidată de radar, cum ar fi sistemul rusesc S-300 pe care operează Iranul. Se crede că este prima dată când un Triton a fost doborât.
Totul se datorează tensiunilor puternice dintre Teheran și Washington în legătură cu sancțiunile economice din S.U.A. și presupusele atacuri iraniene asupra transportului maritim în strâmtoarea Hormuz.

Drona de supraveghere americană a fost scoasă de pe teritoriul Iranului deasupra provinciei de coastă din sudul Hormozganului, revendicată de Garda Revoluționară.



RĂZBOI SAU DOAR UN ZVON?!

 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Salami, șeful Gărzii Revoluționare, a anunțat că frontierele Iranului ,,reprezintă linia noastra roșie", în fața unei mulțimi din orașul de vest din Sanandaj.

El a spus poporului: ,,Orice inamic care încaclă granițele va fi anihilat".

Răspunsul lui Teheran la drone a fost un mesaj clar de la ,,apărătorii granițelor" Iranului, a declarat pentru agenția de știri din Tasnim.

Iranul ,,va raspunde la toată agresiunea străină și reacția noastră este și va fi categorică și absolută".

Anterior, un purtător de cuvânt al comandantului central al armatei americane, căpitanul navei Bill Urban, a declarat că nici o aeronavă americană nu a zburat miercuri.

Oficialii militari americani au afirmat că Iranul a lansat o rachetă de la o altă pistă săptămâna trecută, care a răspuns la atacul asupra a două petroliere din apropierea Golfului Oman.

America îl acuză pe Iran pentru atacul asupra navelor, pe care Teheranul le dezminte.

Comandantul Sean Kido, comandant central al forțelor navale ale SUA sau NAVCENT, a declarat, ieri, reporterilor din Emiratele Arabe Unite ca mina folosită în atacul unui tanc petrolier deținută de japonezi se deosebește și are, de asemenea, o remarcă asemănătoare cu minele iraniene deja au fost expuse public în paradele militare iraniene.

Kokuka Courageous, aflată în proprietate japoneză, încarcată cu metal foarte inflamabil, a fost atacată joia trecută, când a trecut prin Golful Oman, împreună cu Frontul Altair, operat de Norvegia.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Teheranul a negat implicarea și a sugerat că Washingtonul ar putea fi autorul atacurilor, folosind operațiunea pentru a justifica forța împotriva Iranului.

A fost cel de-al doilea atac într-o lună pe navele în banda de navigație strategică.

 

Pe 12 mai, două tancuri petroliere din Arabia Saudită și alte două nave au fost distruse în ,,atacuri de sabotaj misterioase" în Golful Oman din Emiratele Arabe Unite.Între timp, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump fusese informat despre rapoartele privind o grevă a rachetelor în Regatul Arabiei Saudite.
,,Monitorizăm îndeaproape situația și continuăm să ne consultăm cu partenerii și aliații noștrii", a spus Sanders.

Știrile au apărut pe fondul tensiunilor puternice după ce două petroliere au fost atacate săptămâna trecută.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si