Alţi 26.000 de americani au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, numărul total de cazuri confirmate crescând la 214.000, număr aproape dublu faţă de Italia, care se află pe locul al doilea în lume.

La nivel global, numărul de infecţii confirmate s-a apropiat de un milion, cu aproape 49.000 de victime. În Italia au avut loc cele mai multe decese  provocate de coronavirus, peste 13.000 de morţi, potrivit datelor oferite de Johns Hopkins.

Citeste si: Coronavirus: Trump trimite personal militar în New York

Crematoriile din New York şi-au prelungit programul de lucru şi ard cadavrele în timpul nopţii. Numărul decedaţilor este atât de mare încât autorităţile din New York caută locuri de înhumare temporare din alte părţi ale statului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Casele funerare şi directorii de cimitire descriu că are loc o creştere a cererii nemaiîntâlnită în ultimele decenii, în condiţiile în care numărul infecţiilor de COVID-19, afecţiunea respiratorie provocată de noul coronavirus, a depăşit 40.000 în New York, numărul deceselor fiind de peste 1.000.

Citeste si: Donald Trump aruncă bomba: „Pentagonul a primit comandă de 100.000 de saci mortuari”

Grupul de lucru al Casei Albe pentru pandemia de coronavirus estimează că boala ar putea ucide între 100.000

şi 240.000 de persoane, chiar dacă ordinele de rămânere acasă rămân în vigoare, iar americanii le respectă, potrivit news.ro.

Coronavirusul este şi mai letal în New Orleans, unde rata deceselor pe cap de locuitor  este mult mai mare decât în ​​New York. Medicii, oficialii de sănătate publică şi datele disponibile arată că motivul ar putea fi nivelul ridicat de obezitate şi afecţiunile conexe ale populaţiei din New Orleans.

Pandemia de coronavirus a dus în Statele Unite la un număr record de 6,6 milioane de cereri pentru indemnizaţii de şomaj în numai o săptămână şi a ucis aproape 1.000 de americani într-o singură zi, arată cele mai recente date, potrivit Reuters.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si