Close sidebar
Close sidebar

SUA: Din cauza pandemiei de COVID-19, țara va ieși în pierdere cu 16 trilioane de dolari, aproximativ 90% din PIB

Fostul ministru american de finanțe Lawrence Summers și economistul David Cutler de la Harvard, au estimat faptul că pandemia de COVID-19 va costa SUA 16 trilioane de dolari, sau aproximativ 90% din Produsul Intern Brut anual.

Andreea Bolocan,

Din cauza pandemiei de COVID-19, SUA va ieși în pierdere cu 16 trilioane de dolari [Sursa foto: forbes.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aproape jumătate din suma aceasta o reprezintă veniturile ratate din cauza recesiunii induse de măsurile de carantină, iar restul sunt efectele economice ale deceselor premature şi ale impactului avut de pandemie asupra sănătăţii mintale şi fizice, se arată într-un articol publicat luni online în Journal of the American Medical Association.

Pierderile economice  care vor fi de patru ori mai mari decât costurile Marii Recesiuni

Tot în acest jurnal s-a scris despre pierderile economice  care vor fi de patru ori mai mari decât costurile Marii Recesiuni şi de peste două ori mai mari decât cheltuielile totale ale SUA cu toate războaiele purtate de la 11 septembrie 2001 încoace, incluzându-le aici pe cele din Afganistan, Irak şi Siria.

Pentru o familie formată din patru persoane, pierderile estimate vor fi de aproape 200.000 de dolari, menţionează Lawrence Summers și David Cutler.

"Pierderile financiare uriaşe generate de COVID-19 sugerează o regândire fundamentală a rolului guvernului în pregătirea pentru o situaţie de pandemie", au mai adăugat aceștia.

Este foarte importantă testarea pe o scară largă

Autorii au subliniat importanţa testării pe scară largă şi a depistării şi izolării contactelor, apreciind că investiţiile în aceste demersuri "pot aduce beneficii de cel puţin 30 de ori mai mari" faţă de costurile iniţiale.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Identificarea contactelor, testarea şi izolarea trebuie aplicate permanent şi nu abandonate când încep să dispară preocupările legate de COVID-19, au concluzionat Summers şi Cutler.

Sursa: Agerpres

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI