Jumătate dintre cele 400 de milioane de doze provin de la Pfizer-BioNTech, iar cealaltă jumătate de la compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna.

Peste 200 de milioane de persoane se vor vaccina în prima tranșă

Această comandă totală permite vaccinarea a 200 de milioane de persoane, în contextul în care vaccinul se administrează în două doze la aproximativ o lună distanţă.

Citeste si: Primul vaccin anti-COVID aprobat în UE

sua vaccin coronavirus
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

”Potrivit prevederilor acordului, Pfizer va livra cel puţin 70 de milioane de doze până la 31 iunie 2021, iar restul până la 31 iulie cel mai târziu”, a anunţat într-un comunicat Departamentul american al Apărării.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Joe Biden s-a vaccinat împotriva coronavirusului, în direct! Prima reacție a președintelui american: „Nu e nimic îngrijorător”

Acest acord oferă totodată Guvernului american opţiunea de a cumpăra 400 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, precizează Pentagonul- în contextul în care administraţia lui Donald Trump a fost acuzată de faptul că a lăsat să-i scape ocazia de a ”securiza” cantităţi importante de vaccin.

Statele Unite speră să imunizeze 20 de milioane de persoane luna aceasta, în care acordă prioritate personbalului medical şi pensionarilor.

Duminică, un comitet de stabilit ca următoarele persoane vaccinate să fie persoanele în vârstă de peste 75 de ani şi angajaţii consideraţi esenţiali, precum cadrele didactice, angajaţii supermarketurilor şi membrii forţelor de ordine- în total aproximativ 30 de milioane de oameni.

”Prin intermediul acestei achiziţii a Guvernului federal, americanii vor şti că avem suficient vaccin pentru a-i imuniza pe toţi cei care vor acest lucru până în iunie 2021”, a apreciat secretarul american al Sănătăţii Alex Azar, citat în comunicatul Pentagonului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si