Subiecte BAC 2021 Română EDU.ro. Surpriză mare pentru elevii de clasa a 12-a!
Subiecte BAC 2021 Română EDU.ro. Iată subiectele la Limba şi Literatura Română Bacalaureat 2021!
Găsiţi mai jos subiectele integrale la Română BAC 2021.
UPDATE. Baremul de corectare la Română BAC 2021 a fost publicat AICI
Iată subiectele la Limba şi Literatura Română, profil real
Iată subiectele la Limba şi Literatura Română, profil uman!
31 mai – 4 iunie 2021: înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021: încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14 – 25 iunie 2021: echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
28 iunie 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
6 – 9 iulie 2021: rezolvarea contestațiilor
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
9 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale
Subiecte BAC 2021 Română EDU.ro: Proba scrisă la Limba şi Literatura Română a început la ora 09:00. Subictele la Română, profil uman şi real, vor fi publicate, în acest articol, imediat după încheierea examenului.
UPDATE: Subiectele integrale la Română BAC 2021 vor fi anunţate în jurul orei 12:00
La profilul uman, unul din subiectele la română la BAC 2021 a fost un eseu despre particularitățile unui personaj dintr-o nuvelă studiată.
La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu, potrivit edupedu.ro.
La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.
Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea.
La Subiectul III, candidații au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.
De asemenea, baremul la Română Bac 2021 va fi disponibil pe bacalaureat.EDU.ro în jurul orei 15:00.
UPDATE: Pe platformele de socializare și grupurile special create pentru acest BAC 2021 au apărut deja postări, comentarii și chiar fotografii făcute în timpul examenului.
Din poza făcută de un elev se înțelege că la Real, la subiectul 3 a picat un eseu în care să fie prezentate particularitățile unei nuvele studiată la școală.
Aici se vor publica subiectele la Limba şi Literatura Română, profil uman şi real. Acestea vor fi disponibile în jurul orei 12:00.
Aici se va publica baremul la Limba şi Literatura Română, profil uman şi real. Acesta vor fi disponibil în jurul orei 15:00.
Examenul național de Bacalaureat 2021 (sesiunea iunie-iulie) a început luni, 28 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie 2021, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba și literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. Examenul este organizat în 802 centre.
Pentru susținerea probelor scrise din cadrul examenului de BAC 2021 s-au înscris 133.663 de candidați, dintre care 114.137 de candidați din promoția curentă, respectiv 19.526 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.
Afișarea primelor rezultate la BAC 2021, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie 2021 (până la ora 12:00).
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Citeste si: Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Potrivit prevederilor art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție:
În același timp, este interzis schimbul de obiecte personale.
Citeste si: BAC 2021 – Lista obiectelor interzise în timpul examenelor de Bacalaureat
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor la BAC 2021 in sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
Pentru rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2021, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
Citeste si: Subiecte Română simulare BAC 2021. Caracterizare unui personal din opera lui Ioan Slavici şi textul narativ
Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Examenului de Bacalaureat în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a Bacalaureatului.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Citeste si: Programa pentru Bacalaureat 2021 la Matematică
Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Pentru a fi declarat promovat la BAC 2021, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: