In articol:
- Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română
- Subiecte Evaluare Naţională 2020 Matematică
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Teste de antrenament
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Calendarul examenelor
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Admiterea la liceu
- Sesiune specială pentru Evaluare Naţională 2020
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Cum se desfăşoară examenele?
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Intrarea în școală
- Protecția elevilor și profesorilor
- Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Cât timp vor petrece elevii la școală
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Nu mai este mult şi încep examenele la Română şi Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, aşa că vă arătăm cum vor arată subiectele din acest an.
Aşadar, modele de subiecte au fost publicate pe subiecte.edu.ro
Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română
Subiecte Evaluare Naţională 2020 Matematică
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Teste de antrenament
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică.
Evaluarea Națională 2020 pentru elevii de clasa a VIII-a începe în data de 2 iunie, odată cu înscrierea candidaților pentru examene, și se încheie la 27 iunie, odată cu afișarea rezultatelor finale, după contestații, urmând ca ulterior să aibă loc repartizarea computerizată la licee.
Citeste si: Evaluare Națională și Bacalaureat: sesiuni speciale pentru elevii care au temperatura peste 37,3
Primul examen scris la Evaluarea Națională 2020 este proba la limba și literatura română, programată pentru data de 15 iunie, urmată, două zile mai târziu, la 17 iunie, de proba scrisă la matematică, potrivit calendarului afișat pe site-ul Ministerului Educației.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Calendarul examenelor
Calendarul EN VIII în anul 2020 este următorul:
- 2- 5 iunie: Înscrierea elevilor
- 5 iunie 2020: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
- 15 iunie: Limba și literatura română- probă scrisă
- 17 iunie: Matematica- probă scrisă
- 18 iunie: Limba și literatura maternă- probă scrisă
- 22 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
- 22 iunie- Depunerea contestațiilor (orele 14:00- 20:00)
- 23-26 iunie: Soluționarea contestațiilor
- 27 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Potrivit edupedu.ro, care a obținut un document de lucru de la Ministerul Educației, acest calendar ar urma să sufere mici modificări, în sensul că rezultatele din 22 iunie se vor publica până la ora 14:00 (în loc de 12:00), iar depunerea contestațiilor ar urma să aibă loc între orele 16:00-21:00.
Elevii de clasa a VIII-a au anul acesta o programă modificată pentru examene, din cauza situației generate de pandemie și suspendarea cursurilor. Ei vor avea probele cu noțiuni numai din materia de pe semestrul I.
Citeste si: Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață- kanald.ro
Citeste si: ȘOC! Filmarea cu sărutul dintre Șoșoacă și Simion a creat vâlvă în mediul online!- wowbiz.ro
Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină examenul fără taxă.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Admiterea la liceu
Media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal.
Coordonarea la nivel național a proiectării, organizării și desfășurării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de Ministerul Educației prin Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Coordonarea la nivel județean/al municipiului București a organizării EN VIII, precum și valorificarea rezultatelor acestora sunt asigurate de către inspectoratele școlare județene.
Citeste si: Evaluare Națională 2020. Calendarul complet al probelor
Sesiune specială pentru Evaluare Naţională 2020
În contextul epidemiologic actual, Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea participa la prima sesiune, în vederea asigurării egalității de șanse.
La aceste sesiuni speciale vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină sau cei care nu au participat în prima sesiune din alte motive medicale.
Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale (EN VIII):
- 22-26 iunie: înscrierea candidaților
- 29 iunie: Limba și literatura română
- 30 iunie: Matematică
- 1 iulie: Limba și literatura maternă
- 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
- 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00- 19:00)
- 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Ministerul Educației va elabora o procedură specială, prin care elevii aflați în izolare sau confirmați pozitivi cu coronavirus vor susținele probleme într-un regim special.
Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro
„Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII”, se arată într-un comunicat transmis de Minister.
Citeste si: Calendar Evaluare Naţională 2020. Când încep examenele?
Instituțiile abilitate din domeniul învățământului vor elabora și aproba, în termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al ordinului de ministru, o procedură de desfășurare în condiții de siguranță a sesiunilor de pregătire a examenelor pentru clasele a VII-a și a XII-a.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Cum se desfăşoară examenele?
Potrivit Ordinului comun semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, inspectoratele şcolare transmit Direcţiilor de sănătate publică cu cel puţin o săptămână înainte perioada de desfăşurare a activităţilor la care participă elevii în unităţile de învăţământ preuniversitar, precum şi intervalul orar, potrivit Agerpres.
Inspectoratele școlare vor avea obligația să verifice respectarea de către unitățile/instituțiile de învățământ a normelor instituite de autorități.
Ordinul prevede că inspectoratele şcolare colaborează cu DSP în vederea instituirii măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor în unităţile/instituţiile de învăţământ, prin triaj epidemiologic zilnic (măsurarea temperaturii) realizat de către un medic sau asistent medical în fiecare unitate de învăţământ.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Intrarea în școală
De asemenea, la intrarea în unitatea de învăţământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic şi a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depăşească 37 grade) de către cadrul medical care va asigura asistenţa medicală pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor.
Citeste si: BAC 2020 și Evaluare Națională 2020. Noi măsuri pentru elevi și profesori
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. „În situaţia în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ, cu recomandarea de a se adresa medicului de familie pentru stabilirea diagnosticului şi conduitei de tratament”, mai prevede Ordinul.
Protecția elevilor și profesorilor
Vor fi asigurate, la intrarea în unitatea de învățământ, materioale și echipamente de protecție (covoraşe dezinfectate, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini), iar unitatea va asigura săpun, prosoape de hârtie și dispensere cu dezinfectant.
„Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic vor purta mască de protecţie pe toată durata activităţilor şi îşi vor igieniza regulat mâinile cu substanţe dezinfectante sau săpun”, prevede ordinul.
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Cât timp vor petrece elevii la școală
Subiecte Evaluare Naţională 2020: Română şi Matematică. Activitățile în sălile de curs se vor desfășura cu maximum 10 elevi, aflați la o distanță de aproximativ 2 metri unul de celălalt. În perioada 2-12 iunie, perioada de activitate în sala de curs nu va depăși trei ore pentru elevii de liceu și două pentru elevii de gimnaziu.