Close sidebar
Close sidebar

Subiecte Istorie simulare BAC 2024 Eseu de două pagini despre evoluția politică a României în secolul al XX-lea. La ce oră se publică baremul pe EDU.ro

Subiectele la Istorie pentru simulare BAC 2024 vor fi publicate la ora 12:00, marți, pe 5 martie 2024, pe Edu.ro. Baremul de corectare va fi anunțat la doar câteva ore după.

Ana-Maria Costea,

Subiectele la Istorie pentru simulare BAC 2024 vor fi publicate la ora 12:00, marți, pe 5 martie 2024, pe Edu.ro.

[Sursa foto: Freepik]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE ora 15:00. Baremul de corectare la Istorie și Matematică se regăsește pe subiecte.edu.ro

Elevii din România, viitori absolvenți ai clasei a 12-a, au susținut marți, pe data de 5 martie 2024, proba obligatorie a profilului. În funcție de profilul la care sunt, aceștia vor susține fie proba scrisă la Matematică, fie proba scrisă la Istorie. Subiectele la Istorie simulare BAC 2024 vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea examenului.

Subiecte Istorie simulare BAC 2024

Subiecte Istorie simulare BAC 2024

[Sursa foto: Edupedu]

Subiecte Istorie simulare BAC 2024

[Sursa foto: Edupedu]

Sursa: edupedu.ro

Imediat ce subiectele la Istorie simulare BAC 2024 vor fi publicate în scurt timp

UPDATE ora 11:00: Proba scrisă la Istorie s-a încheiat. Subiectele vor fi publicate în curând.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

UPDATE ora 09:00: Examenul la Istorie din cadrul simulărilor BAC 2024 a început. Elevii au primit subiectele și au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea lor.

Elevii de la profilul Uman vor susține proba scrisă la Istorie pentru simulare BAC 2024, iar cei de la profil real vor suține examen la Matematică.

Citește și: Subiecte Matematică și Istorie simulare BAC 2024: Baremul se publică pe subiecte.rdu.ro

Subiecte Istorie pentru simulare BAC 2024

Subiectele la Istorie pentru simulare BAC 2024, probă obligatorie a profilului Uman, vor fi publicate pe Edu.ro marți, pe 5 martie, la ora 12:00, imediat după ce examenul candidaților se va încheia.

Conținuturile legate de spațiul românesc în Evul Mediu, Criza Orientală, România Postbelică și România în Războiul Rece au fost scoase din lista lecțiilor pe care elevii le au de învățat pentru examenul la Istorie pentru simulare BAC 2024, conform edupedu.ro

Citește și: Calendar simulare BAC 2024: Când încep examenele?

Vezi ce trebuie să știe elevii care susțin marți proba scrisă la Istorie din cadrul simulării pentru BAC 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Cinci capitole sunt exceptate la proba scrisă la Istorie pentru simulare BAC 2024

Conform Ordinului ministrului Educației nr. 4.800/2010 privind aprobarea listei disciplinelor și programelor pentru examenul de BAC, vor fi exceptate la simularea la Istorie pentru BAC 2024 următoarele capitole:

  • Statul și politica- sunt exceptate: faptele istorice care au avut loc în secolul al XX-lea din conținutul statului român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari (secolele XVIII-XX); Stalinism, național-comunism și disidența anticomunistă; Construcția democrației postdecembriste
  • Relațiile internaționale- sunt exceptate: Spațiul Românesc între diplomație și conflict în Evul Mediu și la începuturile modernității; România și concertul european (de la „criza orientală” la marile alianțe ale secolului XX; România în perioada „Războiului rece”

Elevii nu pot lua subiectele cu ei la finalul probei

La niciuna dintre probele din cadrul simulării pentru BAC 2024, elevii nu vor putea lua subiectele cu ei atunci când se termină examenul. Conform procedurii, trei candidați rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Elevii din clasa a 12-a care susțin proba scrisă la Istorie pentru simulare BAC 2024 trebuie să știe care sunt capitolele exceptate.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Testați la limba română. Cum s-au descurcat elevii la simularea pentru BAC?

După terminarea examenului, candidații își vor numerota foile folosind cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta. Ei vor indica pagina curentă și numărul total de pagini. Se vor numerota inclusiv paginile pe care elevul a scris doar câteva rânduri. Acolo unde rămâne spațiu, profesorii asistenți vor delimita zona rămasă de zonele cu rezolvarea exercițiilor propuse. Numărul de pagini scrise de candidați vor fi trecute în procesele-verbale.

Atunci când timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor a expirat (timpul de lucru efectiv este de 3 ore), candidații care nu au terminat de redactat întreaga lucrare și care nu au trecut prin toate exercițiile vor fi nevoiți să predea lucrarea în faza în care se află.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI