UPDATE.   Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Pe data de 21 iunie 2023, elevii de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Matematică.

Baremul poate fi accesat la următoarea adresă web:  http://subiecte.edu.ro/2023/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/

Rezolvările subiectelor la Matematică

După încheierea examenului la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale, subiectele vor fi publicate aici. După ora 15:00, baremul de corectare va putea fi disponibil pe EDU.ro.

Citește și: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Cum arată cerințele pentru elevii de clasa a VIII-a?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Examenele din cadrul Evaluării Naționale se vor susține într-o singură sesiune. Probele se vor organiza în perioada 19-22 iunie. Primele rezultate vor fi disponibile pe data de 28 iunie. Cele finale vor fi afișate după contestații, pe data de 4 iulie.

Subiectele se elaborează pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora. După încheierea fiecărei probe, se va publica baremul de corectare la ora 15:00.

Ce candidați pot beneficia de prelungirea timpului?

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Emoții mari pentru elevi la această probă

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Emoții mari pentru elevi la această probă

Candidații pentru care s-a aprobat solicitarea către Comisia Județeană/ a Municipiului București de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 33576/31.10.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz şi tulburări de neurodezvoltare, vor beneficia de prelungirea timpului de lucru.

De la ora 9:00, elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtia ștampilată pentru ciornă.

La proba de pe data de 21 iunie, elevii pot folosi instrumente de desen. Este interzis ca aceștia să folosească orice mijloace de calcul. De asemenea, se vor folosi doar colile distribuite de asistenți.

Regulile pe care trebuie să le cunoască elevii

Pentru proba de la Matematică, un răspuns de la primele două subiecte se poate corecta printr-o linie orizontală. Răspunsul considerat corect va fi încercuit.

La proba de la Matematică, la figuri geometrice se permit marcajele pe acestea și completarea lor cu creion sau stilou/pix albastru.

Este interzis ca elevii să intre în sală cu materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. 

În cazul în care se vor încălca aceste reguli menționate, se va considera fraudă/tentativă de fraudă. De asemenea, candidații respectivi vor fi eliminați din sala de examen.

Este permis ca elevii să intre în sala de examen cu: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, eventual apă și șervetele.

Cum se vor desfășura examenele pentru Evaluarea Națională 2023

Candidații vor avea acces în săli începând cu ora 8:00, până la ora 8:30.

Examenul începe la ora 9.00.

Citește și: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Cum arată cerințele pentru elevii de clasa a VIII-a?

Candidații vor fi așezați  câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8:30 – 9:00, aceștia vor fi legitimați şi li se va explica modul de desfășurare a probei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Timpul de redactare al subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

Calendar Evaluare Națională 2023

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Emoții mari pentru elevi la această probă

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Emoții mari pentru elevi la această probă

- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă

- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă

- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă

- 28 iunie 2023 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

- 28 iunie 2023 (orele 16.00-19.00) – 29 iunie 2023 (orele 8.00-12.00): depunerea contestațiilor

- 29 iunie – 4 iulie 2023: soluționarea contestațiilor

- 4 iulie 2023: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursă: edu.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si