Subiecte Matematică şi Istorie BAC 2022. Elevii de clasa a 12-a trebuie să ştie că toate subiectele la Matematică şi Istorie BAC 2022 sunt obligatorii şi că se acordă zece puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de trei ore.

Pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul corespunzător.

Nu se acordă fracţiuni de punct, dar se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem.

Citeste si: Rezultate BAC 2022: Când se anunţă notele?

Nota finală la Matematică şi Istorie BAC 2022 se calculează prin împărţirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare.

Subiecte Matematică BAC 2022

Vom publica aici subiectele la Matematică BAC 2022 imediat după ora 12:00

Subiecte Istorie BAC 2022

Vom publica aici subiectele la Istorie BAC 2022 imediat după ora 12:00.

Baremele de corectare la Matematică şi Istorie BAC 2022 vor fi publicate pe EDU.ro la ora 15:00.

Calendar BAC sesiune iunie-iulie 2022

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c)
    — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022- Afișarea rezultatelor la probele scrise la BAC 2022 (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00—18.00
  • 28- 30 iunie 2022- Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie 2022- Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2022

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2022: Proba obligatorie a profilului pentru M1, M2 şi M3

Probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului național de Bacalaureat au început luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română, fiind organizate în 475 de centre.

Subiecte Istorie BAC 2022

Subiecte Istorie BAC 2022

Marți, 21 iunie, are loc proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri, 22 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.

Rezolvarea subiectelor la Matematică şi Istorie BAC 2022

Pentru redactarea unei lucrări scrise/ rezolvarea subiectelor la Matematică şi Istorie BAC 2022 sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu cel mult două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către comisiile județene, în baza prevederilor Procedurii nr.

25.464 din 11.02.2022 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Citeste si: Bacalaureat 2022. Elevii dau marți proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Regulament BAC 2022

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Citeste si: Subiecte BAC 2022 Istorie: Ce a picat la Bacalaureat pentru elevii de la profil uman?

Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2022

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2022- M1, M2 şi M3 pentru elevii de clasa a 12-a

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Subiecte Matematică BAC 2022

Subiecte Matematică BAC 2022

Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație publică subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă, zilnic, la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Promovarea examenului de Bacalaureat 2022

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Citeste si: Subiecte Istorie Bacalaureat 2022: Când vor fi publicate pe Edu.ro subiectele?

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale candidaților din județul Călărași vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.

 

Rata de participare la BAC 2022

La proba scrisă de Limba și literatura română- proba E.a) din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie- iulie 2022), desfășurată astăzi, 20 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 98%.

Nu s-au prezentat 2.453 de candidați, iar 39 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de evaluare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul dedicat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si