Subiecte Română BAC 2022 sesiunea august- septembrie. Subiectele și baremul de corectare pentru proba scrisă de la Limba și literatura Română vor fi publicate pe site-ul oficial EDU.ro în jurul orei 15:00.

UPDATE ora 15:00. Subiectele și baremul la BAC 2022 sesiunea de toamnă/ august- septembrie sunt disponibile pe subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/

UPDATE ore 12:00.

Printre subiectele pe care elevii le-au primit la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă se numără: poezia lui Mihai Eminescu, un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor.

Subiectele la Română BAC 2022, sesiunea de toamnă- profil real

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul. La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de realizat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, care aparține marelui poet Mihai Eminescu.

Examenul a început la ora 09:00 și se va încheia la ora 12:00. Subiectele vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea probei scrise la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Baremul va fi publicat în jurul orei 15:00 pe subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/Subiecte_si_bareme

Pe 16 august,  Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea toamnă  va începe cu proba scrisă la Română. Iată subiectele din această sesiune și cum le poți consulta online!

subiecte română bac toamnă 2022

Subiecte Română BAC 2022 sesiunea august- septembrie

Până la ora 8:30 candidații au avut acces în sălile de examen, urmând ca de la ora 9:00 să înceapă oficial sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Astfel, participanții vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele, din clipa în care fiecare candidat a primit subiectele. Pentru proba la Română vor exista trei subiecte principale, care la rândul lor, sunt împărțite în mai multe cerințe. Primele două cerințe se vor asemăna pentru toți candidații, indiferent de profil. În schimb, cel de-al treilea subiect cerințele vor fi diferite. 

Citeste si: Edu.ro Subiecte BAC 2022 Română: Ce au primit elevii în sesiunea de toamnă?

Elevii vor începe prin a completa chenarul de pe foaia de examen cu datele de identificare, iar apoi vor primi subiectele la Română din sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Subiectele de la proba scrisă la Română vor putea fi publicate după încheierea examenului. Astfel, poți vedea ce le-a picat candidaților în acestă sesiune direct pe platforma bacalaureat.edu.ro/2022.  

Bac august-septembrie 2022: cum verifici subiectele și baremul online?

Subiectele la Română vor fi afișate după ce timpul alocat rezolvării se va încheia. Cerințele de la examenul de astăzi, 16 august, vor fi publicate pentru fiecare profil în parte pe site-ul oficial al Ministerului Educației,  Edu.ro.  

Modele de subiecte și baremul de corectare pentru toate materiile, pentru examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea toamnă pot fi găsite accesând site-ul-    subiecte.edu.ro/2022/bacalaureat/modeledesubiecte.

Baremul de corectare al subiectelor de la Română sesiunea august-septembrie 2022 va fi afișat după ora 15:00, pe site-ul bacalaureat.edu.ro/2022.  

Primele rezultate vor fi anunțate pe data de 31 august 2022, anonimizat. În aceeași zi, candidații nemulțumiți de rezultate pot depune contestații între orele 12:00-18:00, atât în format clasic, cât și electronic. 

subiecte română bac toamnă 2022

Calendar BAC 2022: sesiunea toamnă

Potrivit calendarului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, candidații vor începe cu probele scrise, iar mai apoi, după ce le termină, vor da probele orale.

  • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2022: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 19 august 2022: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale
  • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
  • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00).

Citeste si: Bacalaureat de toamnă 2022. Subiecte și Barem la Limba și literatura română


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si