Subiecte Română COMPER 2023. Comper este unul dintre cele mai cunoscute concursuri din mediul școlar cu participare gratuită. Acesta este organizat începând cu anul școlar 2010-2011 de Fundația pentru Știința și Arte în colaborare cu Ministerul Educației și este primul astfel de concurs școlar din România.  

Subiecte Română COMPER 2023: prima etapă a concursului 13 ianuarie 2023

Prima etapă a concursului școlar COMPER are loc pe data de 13 ianuarie 2023 la Limba și Literatura Română.

Înscrierea în concurs a elevilor s-a făcut on-line, pe site-ul www.concursurilecomper.ro începând cu data de 15 noiembrie 2022 până în data de 12 ianuarie 2023. 

Citește și: Simulare BAC 2023: subiecte pentru elevii claselor a XII-a

Un anunț important pentru elevi a fost publicat pe pagina de Facebook a Concursurilor Comper:

”SUBIECTELE la COMPER- COMUNICARE/L.L.ROMÂNĂ etapa 1

- Pentru cei care vor susține proba în format scris, subiectele vor putea fi descărcate pentru listare din contul de mentor începând cu ora 18 până mâine la ora la care veți dori să susțineți concursul.

- Pentru cei care vor susține proba în format online, subiectele vor fi disponibile spre rezolvare pentru concurs pe 13 ianuarie între orele 8 și 20.

Deși firma de hosting ne-a promis că a suplimentat resursele de hosting, avem rugămintea, pentru a evita blocajul platformei, să nu intrați cu toții la ora 18!

CONCURSUL SE DESFĂȘOARĂ DUPĂ ACELASI REGULAMENTE CA SI ANUL SCOLAR ANTERIOR (pentru scris și online)- AR FI BINE SĂ LE REVEDEȚI pentru a nu greși, mai ale la varianta de concurs online.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Succes tuturor participanților!”.

Consultă subiectele la Română și Matematică COMPER 2023 în acest articol. Acestea vor fi publicate în ziua în care exercițiile vor fi distribuite elevilor!

Modele de subiecte se găsesc pe  concursurilecomper.ro/arhive-subiecte

La concursul Comper  pot participa elevii din clasele pregătitoare și cei din clasele I-VIII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din România, atât din mediul urban, cât și din mediul rural și din alte țări în care se predă limba română. 

Etapele concursului COMPER 2023

Iată cum se va desfășura concursul Comper în 2023!

Anul școlar 2022-2023

ETAPA 1

(materia predată la modulul 1 si 2)

Română – 13 ianuarie 2023
Matematică-20 ianuarie 2023

Citește și:  COMPER 2022. Subiectele și baremul de corectare la Limba și literatura română, etapa națională

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

ETAPA 2

(materia predată la modulul 3 si 4)

Română-21 aprilie 2023
Matematică- 28 aprilie 2023

ETAPA NAȚIONALĂ   (Olimpiada Digitală Comper)
(materia predată la modulurile 1-5)

Română- 26 mai 2023
Matematică- 2 iunie 2023.

Citește și:  COMPER 2022: Calendarul examenelor la Română şi Matematică. Subiecte pentru toate clasele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si