Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022: Anunţ important pe EDU.ro
Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022. Iată cum arată subiectele și baremul pentru simulare Evaluare Națională 2022 la Limba și Literatura Română.
Subiecte Română simulare Evaluare Naţională 2022. Află de unde poți descărca noile modele de subiecte la Română pentru simularea Evaluării Naționale 2022!
Potrivit Ministerului Educației, simulările pentru Evaluarea Națională 2022 se vor desfășura în perioada 4 aprilie- 6 aprilie, urmând ca rezultatele examenelor să se afișeze pe data de 14 aprilie.
Simularea pentru Evaluarea Națională 2022 la Română va avea loc pe 4 aprilie 2022, de la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, a mai anunțat Ministerul Educației.
„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, pentru elevii de clasa a VIII-a, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”, potrivit Ministerului Educației.
Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).
Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina limba și literatura română se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021. Programam de evaluare are la bază programa școlară la disciplina limba și literatura română, clasele V-VIII, aprobată prin OMEN nr. 3393/2017.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
La simularea de la Limba și literatura română nu mai sunt obligatorii conectorii de tipul „în primul rând”, „în al doilea rând” pentru textul de opinie. Nu vor fi punctate truismele și clișeele lingvistice.
Citeste si: Subiecte simulare Matematică 2022- Evaluare Naţională
Modelele de subiectele și baremul pentru simularea la Română Evaluarea Naţională 2022 se găsesc pe http://subiecte.edu.ro/2022/evaluarenationala/modeledesubiecte/.
Candidaţilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
De asemenea, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
Citeste si: Simulare Evaluare Naţională 2022: Modele de subiecte pentru Română şi Matematică
Pentru proba de Limba și literatura română de luni, 4 aprilie 2022, elevii trebuie să știe că:
- un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat correct;
- un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat correct;
Citeste si: Ce se schimbă în privința pensionarilor cu venit mic sau mediu? Ajutoarele nu întârzie să apară!- kfetele.ro
- sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;
- în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.
Baremul pentru simularea la Română Evaluarea Naţională 2022 îl puteți găsi pe edu.ro/2022/evaluarenationala.
Citeste si: VIDEO- Noua structură a anului şcolar 2022-2023: Schimbari majore în educaţie
Ministerul Educației precizează că, potrivit reglementărilor în vigoare, „rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.