Close sidebar
Close sidebar

Subiecte simulare Evaluare Naţională la limba română

Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019. Elevii claselor a VIII a și a VII a au început simulările la Evaluarea Națională cu proba la limba română.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Subiecte română simulare Evaluare Naţională 2019 clasa a VIII a. La primul subiect, acolo unde elevii primesc 40 de puncte dacă îl rezolvă corect în totalitate, aceștia au avut de precizat câte un sinonim cuvântul subliniat din textul dat.

Tot aici, au avut de despărţit în silabe anumite cuvinte, de transcris două cuvinte utilizate cu sens figurat dintr-o strofă şi de explicat, în 30- 50 de cuvinte, utilizarea unui anumit adverb.

Subiectul 1 mai cuprinde și redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa la genul liric a poeziei "Stai ş-asculţi sub ramuri...", de Şt. O. Iosif.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La Subiectul II, notat cu 36 de puncte, elevii au primit un text scris de Andrei Vişan, numit "Cum s-a înfiinţat Grădina Botanică din Bucureşti".

Subiecte clasa a VIII a

Elevii de clasa a VIII a au avut de dat la subiectul I un sinonim pentru sensul cuvintelor faimă și trist, iar apoi să menţioneze rolul virgulei din enunţul:- Ştii ce.

tată?

Tot la Subiectul I, elevii au avut de redactat, în 100- 180 de cuvinte, rezumatul textului dat.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI