UPDATE: Au fost publicate subiectele și baremul de la fiecare materie!

Subiectele și baremele de corectare pentru fiecare materie de la examenul de Titularizare 2023 au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației. Consultă online pe subiecte.edu.ro.

Subiecte Titularizare 2023. Candidații care s-au înscris la concursul de Titularizare 2023 susțin doar proba scrisă, nu și inspecția de la clasă.

Proba scrisă începe la ora 09:00. Candidații pot fi prezenți în sălile de examen cel mai devreme la ora 07:00 și cel mai târziu la ora 08:00. Candidații care nu ajung în sălile de concurs înainte de a fi deschis plicul cu subiectele de examen nu mai pot susține examenul scris, potrivit metodologiei.

Subiecte Titularizare 2023.

Subiecte Titularizare 2023. Ce subiecte au picat? Baremul pentru fiecare probă, pe EDU.ro!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Subiecte Titularizare 2023. Ce subiecte au picat?

Examenul de Titularizare 2023 durează 4 ore. Timpul poate fi depășit cu 1-2 ore de către candidații care au deficiențe grave. Concursul de Titularizare 2023 constă într-o probă scrisă în baza programelor specifice și aprobate de Ministerul Educației, fără inspecția la clasă.

Pentru a redacta subiectele de la Titularizare 2023, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pix de culoare albastră. Desenele și graficele se pot face și cu creion negru, după cum se arată în metodologie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Subiecte pentru fiecare disciplină de la examenul de Titularizare 2023 pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educației  subiecte.edu.ro.

Citește și: Mâine începe exemenul de titularizare. Posturile din învățământul preșcolar sunt preferate de candiați

„Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, precum și alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate.

(…) Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala de examen”,   conform metodologiei.

32.000 de candidați vor susține miercuri acest examen. Aceștia vor concura pentru obținerea unuia dintre cele 5.945 de posturi din mediul urban şi 1.342 de posturi din mediul rural.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Titularizare 2023. Modele de subiecte pentru proba scrisă!

Pentru a promova examenul, candidații de la Titularizare 2023 trebuie să obțină minimum nota 7, iar cei care candidează pentru suplinitori trebuie să promoveze cu cel puțin nota 5.

Cele mai căutate posturi sunt cele de educatoare/profesor pentru învăţământul preşcolar cu predare în limba română și posturile de educatoare/profesor pentru învățământul primar cu predare în limba română. Printre materiile predate în gimanzaiu și liceu, preferatele candidaților înscriși la examenul de titularizare sunt educația fizică și sportul, limba și literatura română și limba și literatura engleză. 

Subiecte Titularizare 2023.

Subiecte Titularizare 2023. Ce subiecte au picat? Baremul pentru fiecare probă, pe EDU.ro!

[Sursa foto: Istockphoto.com]

Calendar Titularizare 2023

  • desfășurarea probei scrise; Termen: 12 iulie 2023
  • comunicarea rezultatelor iniţiale; Termen:   18 iulie 2023
  • înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;   Perioada: 18-19 iulie 2023
  • soluţionarea contestațiilor;   Perioada: 20-25 iulie 2023
  • comunicarea rezultatelor finale;   Termen: 26 iulie 2023 

Citește și: Titularizare 2023. Vezi rezultatele obținute la prima probă!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si