Substanţele toxice din aer ne pot îmbolnăvi mai rău decât ne gândim. Peste un million de români suferă de afecţiuni ale sistemului respirator, inclusiv cancer pulmonar, asociate aerului poluat. Efectele nevăzute ale poluării se răsfrâng şi asupra inimii

 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Bronşite acute şi cronice, crize de astm sau cancere pulmonare şi ale cailor respiratorii sunt doar câteva dintre consecinţele grave pe care le are poluarea asupra sănătăţîi noastre. De o afecţiune cronică pulmonară suferă şi domnul Virgil.
Organizaţia Mondială a Sănătăţîi atenţionează că poluarea se află pe locul 3 în ceea ce priveşte contribuţia la mortalitatea generală, după hipertensiune şi fumat. Cele mai periculoase particule sunt cele pe care nu le putem vedea cu ochiul liber.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care tuşesc şi expectorează sau au senzaţia de sufocare să îşi evalueze plămânii. Spirometria este testul rapid care salvează vieţi.
În fiecare an, 28.000 de români mor prematur din cauze asociate aerului poluat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si