Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Succesul vine la halbă. Restaurantele din Capitală se laudă că se consumă peste 8.000 de beri la halbă

Berea este băutura preferată a românilor chiar și în extrasezon. Cifrele arată că, în ciuda scumpirilor din ultimul an, consumul de bere n-a scăzut prea mult. Tot mai cerute sunt băuturile artizanale, făcute la noi în țară. Sute de halbe se vând zilnic în localurile din Capitală, iar unele mâncăruri sunt și ele marinate tot în bere.

Redactia Stirile Kanal D,

Succesul vine la halbă. Restaurantele din Capitală se laudă că se consumă peste 8.000 de beri la halbă

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Beri de toate culorile și pentru toate gusturile. Cu asta se laudă această berărie autohtonă de pe Calea Victoriei, băutura e artizanală românească, făcută după o metodă clasică. Fie că e blondă, roșie sau brună, băutura are un gust intens. Chiar și acum, toamna, managerii spun că vând sute de beri la draft, zilnic.

Citește și: VIDEO- Am dat vinul pe bere. România se află pe locul 7 la consumul de alcool, în Europa

Costi Neagu, manager: „Prețul berilor pleacă de la 19 lei la draft până la 23-24 în funcție de tipul berii.”

„De ce ați venit aici la berărie? Sunt în drum spre librărie, rimează cu berărie, o carte bună cere o bere bună.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alături de bere, în meniu sunt și câteva preparate gustoase. Carnea acestora e marinată tot în licoare artizanală.

Costi Neagu, manager: „Ce preparate ne-ai pregătit? Bineînțeles niște preparate care să meargă la bere, de la pizza la hot dog, o carne marinată în bere bruna artizanală, este foarte delicioasă.”

Restaurantele din Capitală se laudă că se consumă peste 8.000 de beri la halbă

Mergem mai departe la un alt local din Capitală, cea mai mare berărie, restaurant din sud-estul Europei care se întinde pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Aici, într-o zi de weekend se pot consuma până la 8.000 de beri la halbă. Toate acestea, desigur, vin însoțite de platouri cu bunătăți.

Ștefan Rotaru, manager: „Acestea sunt cele două extreme și cele mai vândute platouri pe care le avem noi, în partea dreaptă stângă avem un platou cu ciolan, cârnați românești, mici, piept de curcan, cam tot ce îți poți dori într-o seară pentru 2-3

persoane, iar în fața mea avem un platou vegetarian, cu fasole bătută, vinete, ardei copți.”

Într-o zi aglomerată, angajații fac, cumulat, chiar și 1.500 de kilometri printre mese, de la un client la altul. Berăria organizează inclusiv petreceri private cu mii de invitați.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI