Ambalate in sticlute, peturi sau cutii atractive si extrem de gustoase, racoritoarele cu aroma de portocale,  mere, piersici, sau cirese sunt un magnet pentru copii.

-Iti plac sucurile? Da, imi plac. Imi place de piersici, de mere si de portocale.

Dr. OANA DUMITRACHE: Cand consuma un aliment foarte gustos se elimina niste hormoni ai placerii si asta il face sa doreasca sa consume de fiecare data.


Asa ajung specialistii sa aiba in evidenta din ce in ce mai multi copii supraponderali sau care se plang de tot felul de afectiuni digestive. Cu totii au ceva in comun- bauturile dulci.

COSTEL STANCIU, presedinte Asociatia Pro Consumatori: In acest suc de exemplu, care arata ca o grenada, am gasit 4 indulcitori artificiali, 2 conservanti- benzoat de sodiu si de potasiu. In afara de apa nu are nimic natural acest suc.

In magazine gasim zeci de sucuri destinate copiilor, care contin cantitati importante de zahar, coloranti si conservanti. Vom face un mic experiment sa va aratam ce contine unul dintre aceste sucuri pe care le gasim in magazine.
Cele mai multe sucuri destinate copiilor contin cantitati importante de zahar, indulcitori artificiali, coloranti si conservanti.

Experimentul s-a incheiat. Acesta este sucul preparat de mine, care are apa, zahar si colorant, iar acesta este cel cumparat, care are in plus si multi indulcitori artificiali, insa, de ce sa nu recunoastem, culoarea este asemanatoare.

Dr. OANA DUMITRACHE: Acel E211, benzoat de sodiu, care este prezent in toate bauturile creeaza dependenta, dar mai are un efect- creeaza distructii la nivel celular.

Cat de rar se poate sau si mai bine deloc.
Este mesajul doctorilor adresat nu doar copiilor, ci si adultilor dependenti de aceste bauturi.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si