Temperaturile caniculare s-au resimțit din plin în Europa, unde, se așteaptă ca în unele părți din Spania, Franța, Grecia, Croația și Turcia, temperaturile să depășească 40 de grade Celsius.

Temperaturi la extreme în Europa. Urmează fenomenul Charon

În Italia, termometrele ar putea ajunge și la 48,8 grade Celsius. De asemenea, potrivit bbc.com, s-a emis alertă roșie în 10 orașe italiene, inclusiv Roma, Bologna și Florența.

Din cauza caniculei, un bărbat de 40 de ani a murit în nordul Italiei.

Citește și: VIDEO- Furtuni cu gheață peste România, grindina a distrus totul în cale

Valul de căldură, denumit Cerberus, numit de Societatea Meteorologică Italiană după monstrul cu trei capete care apare în Infernul lui Dante, se așteaptă să aducă condiții extreme în următoarele câteva zile, potrivit adevarul.ro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vremea a dat peste cap traficul feroviar

Și în Spania temperaturile înregistrate au ajuns până la 45 de grade Celsius, iar în timpul nopții termometrele nu au scăzut sub 25 de grade Celsius.

Citește și: Mai mulți copii au leșinat din cauza căldurii, într-un tren care mergea la Constanța

Termometrele vor atinge temperaturi record în Europa, în următoarea perioadă

Potrivit Met Office, temperaturile au putea atinge pragul maxim vineri, iar conform BBC Weather, în zone extinse din sudul Europei ar putea ajunge la peste 40 de grade Celsius.

Citește și: A căzut gheață de mărimea unui ou de găină. „Am crezut că ne ia mașinile pe sus”

Meteorologii au mai anunțat că după valul de caniculă Cerberus, va urma un alt val de căldură extremă, umit Charon, care va aduce temperaturi de 43 de grade Celsius la Roma și 47 de grade Celsius pe insula Sardinia.

Citește și: Furtună devastatoare în județul Harghita. Meteorologii au emis cod roșu de vijelii

Cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Europa a fost în august 2021, pe insula Sicilia, cu 48,8 grade Celsius.

Citește și: VIDEO- Bucureștiul arde. La umbră, bucureștenii au îndurat 42 de grade Celsius


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si