Close sidebar
Close sidebar

Suedia confirmă primul caz de variola maimuței

O persoană din Suedia a fost confirmată cu variola maimuței. Declarația vine după ce mai multe cazuri au fost descoperite în Europa și America de Nord.

Diana Puiu,

Suedia confirmă primul caz de variola maimuței

[Sursa foto: sanatate.acasă.ro]

DISTRIBUIE
acest articol

Variola maimuței se manifestă prin febră, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați, frisoane, epuizare și erupție pe mâini și pe față.
„S-a confirmat că o persoană din regiunea Stockholm este infectată cu variola maimuțelor”, a declarat Agenția de Sănătate Publică din Suedia într-un comunicat.

Citeste si: Variola maimuței în România. Un doctor vorbește despre potențiale pericole

Persoana infectată nu este grav bolnavă, dar a primit toate îngrijirile de care avea nevoie.

„Încă nu știm unde a fost infectată persoana. În prezent o investigație este în curs de desfășurare ”, a declarat Klara Sonden, medic în boli infecțioase, potrivit Insider Paper.

Citeste si: Lovitură pentru pensionarii cu venituri mici din România! De ce sunt nevoiți să plătească 300 de lei în plus lunar- kanald.ro

Citeste si: Monalisa Liuba a avut o presimțire TERIFIANTĂ în ziua în care a murit pe masa de operație! DEZVĂLUIRI ȘOCANTE- wowbiz.ro

Citeste si: Comuna din România unde nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 12 ani: Satele care o alcătuiesc au o poveste inedită- antena3.ro

Citeste si: Ce este boala Wilson: simptome, cauze şi manifestări

Autoritatea sanitară „investighează acum împreună cu centrele regionale de control al infecțiilor dacă există mai multe cazuri în Suedia”, se arată în comunicat.

Managerul unui spital de Boli Infecțioase din România vorbește despre variola maimuței

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva Iaşi”, medicul Florin Roşu, afirmă că în România nu există în prezent niciun caz şi nici măcar o suspiciune de variolă a maimuţei.

Citeste si: Explozie de cazuri de variola maimuței în Europa și SUA: "Nu există tratament"

Declarația medicului vine după ce au apărut îngrijorări în privința răspândirii acestei boli identificată deja în Europa şi America de Nord. Din fericire, potrivit acestuia, nu se transmite uşor şi poate fi prevenită prin  vaccinarea împotriva variolei umane.

Citeste si: Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii sanitare în avioane şi locuri publice închise

„  Nu există vaccin sau tratament special destinat acestei patologii. Prevenţia poate fi realizată prin vaccinarea împotriva variolei umane, metodă care şi-a verificat eficacitatea chiar în anul 2003, când s-a stopat răspândirea acesteia în Statele Unite ale Americii.(...) În momentul de faţă în România nu există niciun caz sau nici măcar o suspiciune a acestei patologii  ”, a declarat, joi, managerul unităţii sanitare ieşene. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI