• Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani în prima jumătate a anului 2020.
  • Nu a mai fost înregistrat un număr atât de mare de decese în Suedia în prima jumătate a anului din 1869.
  • În perioada ianuarie- iunie 2020 s-au înregistrat 51.405 de decese.
  • Suedia nu a impus niciodată măsuri de izolare populaţiei sale şi a fost aspru criticată în străinătate pentru strategia sa considerată laxistă în faţa coronavirusului.
  • Bilanţul pandemiei în Suedia a atins joi 5.805 de decese şi 85.810 de cazuri confirmate.

În perioada ianuarie- iunie 2020 s-au înregistrat 51.405 de decese, cu peste 6.500 de decese (sau 15%) mai multe decât cele din prima jumătate a anului 2019, informează CNN.

Nu a mai fost înregistrat un număr atât de mare de decese în Suedia în prima jumătate a anului din 1869, când țara a fost lovită de foamete și când 55.431 de oameni au murit.

Citeste si: Sora lui Kim Jong-un, ascensiune la putere în Coreea de Nord. Ce s-a întâmplat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Spre deosebire de alte ţări europene, Suedia nu a impus niciodată măsuri de izolare populaţiei sale şi a fost aspru criticată în străinătate pentru strategia sa considerată laxistă în faţa coronavirusului. Ea a păstrat şcolile deschise pentru elevii sub 16 ani, precum şi cafenele, barurile şi restaurantele.

Suedia, în topul mortalității cauzate de COVID-19

Bilanţul pandemiei în Suedia a atins joi 5.805 de decese şi 85.810

de cazuri confirmate, plasând statul nordic în plutonul de frunte al celor mai afectate ţări din lume, chiar dacă autorităţile subliniază încetinirea apariţiei de noi cazuri, de cazuri grave şi de decese.

Citeste si: Rusia începe testarea în masă a vaccinului Sputnik V

Suedia se află pe locul 8 în topul global al numărului de decese cauzate de coronavirus, cu 574 morți la milionul de locuitori. O situație comparabilă s-a înregistrat în state grav afectate de pandemie, cum ar fi Italia, Spania sau Marea Britanie. 

Guvernul suedez a recunoscut eșecul încă din luna mai

Suedia, unde restricţiile pentru încetinirea noului tip de coronavirus sunt mai suple decât în alte state din Europa, a recununoscut încă din luna mai că a eşuat în a-şi proteja bătrânii. Dintre cele circa 3.200 de decese înregistrate în Suedia la acel moment, aproape jumătate au avut loc în căminele pentru vârstnici.

Citeste si: VIDEO- La un pas de moarte. Polițist pe motocicletă, lovit intenționat de o șoferiță

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Nu am reuşit să ne protejăm bătrânii(...). Este un eşec pentru întreaga noastră societate. Trebuie să tragem învăţăminte din asta, această pandemie nu s-a încheiat încă”, a declarat la televiziunea publică suedeză ministrul sănătăţii şi problemelor sociale Lena Hallengren.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si