Anul trecut, guvernul Suediei a decis sa reduca la 6 ore programul de munca din sectorul public si nu numai. Independent.co.uk scrie ca, potrivit unui studiu publicat recent, programul de 6 ore s-a dovedit a fi un succes.

Desi implica anumite costuri, precum suplimentarea numarul de angajati, reducerea programului de lucru de la 8 la 6 ore s-a dovedit a fi un lucru foarte bun. Se pare ca asistentele medicare care lucreaza 6 ore pe zi sunt mult mai productive si fericite, in comparatie cu cele care muncesc 8 ore.

In plus, cele mai multe dintre ele, 68%, nu au avut nevoie de zile libere suplimentare.

Exeperimentul s-a dovedit a fi un succes, astfel, in domeniul sanatatii, insa nu garanteaza ca va functiona, de exemplu, si in domeniul economic.

Sunt mai multe firme private din Suedia care au adoptat si ele acest sistem. Astfel, angajatii incep serviciul fie la 8:30, fie la 11:30 si muncesc 6 ore cu 30 de minute pauza de masa.

"Este dificil sa stai concentrat la munca 8 ore, insa 6 ore poti sa fii focusat si sa rezolvi lucrurile mult mai rapid", a declarat patronul unei firme de productie digitala pentru BBC.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si