„Tot mai multe paturi de terapie intensivă sunt folosite pentru tratarea pacienţilor COVID. Răgazul pe care l-am avut în această vară s-a încheiat ”, a spus premierul suedez. Cele trei regiuni sunt Halland, Jönköping și Örebro. În prezent opt din cele 21 de regiuni ale Suediei sunt acoperite de noile restricții, informează Local.se, inclusiv Stockholm, Uppsala sau Skåne.  

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț important despre cum vom petrece sărbătorile. Ce măsuri se vor lua de Crăciun

Premierul Suediei a precizat că petrecerile în restaurante vor putea fi organizate doar în limita a opt persoane. Suedia a înregistrat o înmulţire semnificativă a infectărilor cu coronavirus în ultimele săptămâni, depăşind vârfurile epidemice din primăvară.

Suedia, țara care a atras atenția întregii lumi din felul în care a ales să trateze pandemia de coronavirus, a înregistrat noi recorduri zilnice în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În ultimele zile s-au înregistrat noi recorduri de infectări cu coronavirus în Suedia, în jurul a 2000 de cazuri pe zi, cel mai mare număr raportat de la începutul pandemiei și până în prezent, conform Agenţiei Suedeze de Sănătate. Numărul de decese se apropie de 6000 de persoane, iar rata mortalității este de 590 la un milion de locuitori. La Terapie Intensivă sunt 2.750 de pacienți în stare gravă, arată sursa citată.

Medicul Alexandru Rafila a propus "modelul suedez" pentru România

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, consideră că modelul pe care Suedia l-a adoptat încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus ar putea fi o soluție și pentru țara noastră în momentul actual.

Citeste si: Record absolut de infectări cu COVID-19 în Suedia

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat în urmă cu mai bine de o săptămână ce presupune "modelul suedez" pe care România ar trebui să îl adopte pentru a minimaliza efectele pandemiei de coronavirus. Rafila consideră că soluția trebuie să vină de la clasa politică care ar trebui să înțeleagă că ar trebui să ajute împreună la soluționarea acestei probleme de sănătate publică.

"Eu am avut un comentariu puțin mai larg referitor la modelul suedez, am descris ce s-a întâmplat acolo și modelul suedez nu este o decizie. Este un proces. Pentru că nu cred că nicio țară nu poate aplica un astfel de model de pe o zi pe alta. În Suedia, la început, în primăvară, în lipsa restricțiilor, a fost înregistrat un număr important de cazuri și cu o mortalitate destul de mare, mai ales la categoriile vulnerabile, însă ulterior datorită unei strategii foarte bună de comunicare și de educare a populației, oamenii au înțeles că de ei depinde controlul acestei pandemii, în țara lor bineînțeles, și depinde și o normalitate a vieții publice și economice", a declarat Rafila pe data de 25 octombrie la  Antena 3.

Suedia a anunțat recent că recomandă bătrânilor să nu mai stea în izolare

Suedia le-a recomandat bătrânilor, cu doar două-trei săptămâni în urmă, să nu mai rămână izolați. Autoritățile de la Stockholm susțineau atunci că ratele de infectare cu coronavirus sunt mai reduse decât în primăvară, iar impactul izolării asupra sănătăţii mintale a celor vârstnici este unul negativ.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Agenţia de sănătate publică a decis că persoanele vârstnice şi cele din grupele speciale de risc vor fi supuse aceloraşi recomandări ca şi restul populaţiei”, declara ministrul sănătăţii din Suedia, Lena Hallengren.

Ţara scandinavă a ales o abordare diferită faţă de majoritatea statelor europene în lupta cu pandemia, mizând pe conformarea voluntară a cetăţenilor faţă de distanţarea socială, chiar dacă a izolat căminele după ce printre rezidenţi s-au înregistrat numeroase decese.
Per total, mortalitatea de COVID-19 a fost de multe ori mai mare în Suedia decât în ţările vecine nordice, dar mai scăzută decât în unele state care au adoptat măsuri mai restrictive, precum Spania şi Marea Britanie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si