Suedia a anunțat că începe construcția pentru prima autostradă electrificată din lume, ceea ce înseamnă că mașinile electrice se vor încărca în timpul mersului. Drumul de mare viteză se va întinde pe o porțiune de aproximativ 21 de kilometri, și va funcționa după o tehnologie complet nouă, se vor instala șine, dar și plăci electrice pe șosea, iar atunci când mașinile vor ajunge deasupra lor se vor încărca de la distanță.

Citește și: Accident pe autostradă, în județul Giurgiu. Un autoturism a ieșit în decor, după ce șoferul a încercat să evite un pieton

Suedia, țara mașinilor electronice

Proiectul a fost urgentat după ce Uniunea Europeană a adoptat legea care interzice ca mașinile să mai emită dioxid de carbon până în 2035. Metoda de încărcare nu a fost decisă, dar există trei tipuri de încărcare: sistem catenar, sistem inductiv și sistem conductiv. Prima autostradă electrificată din lume ar urma să fie gata în anul 2025.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Țara scandinavă a fost pionierul drumurilor electrificate prin mai multe proiecte pilot, inclusiv primul drum electric temporar din lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si