Dan a fost răpus de o boală cruntă la doar 46 de ani, însă nu a lăsat cancerul să aibă ultimul cuvânt, așa că a apelat la o sinucidere asistată la o clinică din Elveția, fără ca familia sa să știe, exceptând-o pe iubita ta, scrie  Mirror.

Astfel, bărbatul a plătit suma de 22.000 de euro pentru a-și pune capăt vieții legal, într-o clinică din Elveția.

Citește și: FOTO- Două persoane din Vâlcea au fost arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

Într-un mesaj final, el a scris:  „Vremea este minunată aici, nu  ca acasă – dar hei, nu vii pentru vreme”.

Dan a ascuns decizia de mama sa

Soția sa, Sarah, cea care i-a fost parteneră de viață de 20 de ani, i-a fost alături până în ultima clipă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dan nu ar fi trebuit să-și petreacă ultimele zile cu atât de mult stres și frică.

Dacă i s-ar fi permis o moarte asistată acasă, ar fi putut să-și ia rămas bun de la toți oamenii pe care i-a iubit. Ar fi trebuit să i se permită să moară în propria sa țară, în condițiile lui”, a spus Sarah.

Dan a ales să nu împărtășească decizia cu unii membri ai familiei, printre care și mama sa, ea având un diagnostic de demență.

T atăl  nostru a murit într-un ospiciu din cauza unei tumori pe creier. Cred că asta  l-a urmărit pe  Dan  toată viața, imaginea tatălui  nostru î n stare vegetativă, incapabil să vorbească. Acest lucru nu a fost pus în discuție. El luase decizia și voia să „ plece  pe picioare”   din lumea asta  și dorea ca noi și soția lui să-l însoțim. Cu toții am spus „da” fără ezitare. A avrut să omoare el cancerul, nu cancerul pe el. Să vezi pe cineva pe care-l iubești  în starea asta este îngrozito r”, a spus Kate, sora lui Dan.

Controverse privind moartea asistată

Dan a fost diagnosticat în august, anul trecut, cu carcinom medular renal, un cancer renal rar. Boala a recidivat, iar speranța de viață s-a redus de la un an la doar câteva săptămâni. Sora lui, Kate, în vârstă de 38 de ani, a spus că a ales moartea asistată după ce a devenit incapabil să mănânce sau să bea fără să verse după totul. 

Citește și: VIDEO- Imagini trucate cu Papa Francisc îmbrăcat într-o geacă din fâș

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Doctorul a adăugat  soluția  la  perfuzie  și Dan a apăsat butonul pentru a-l administra”  a spus Kate. Dan a fost incinerat în Elveția, iar cenușa lui a fost trimisă în Marea Britanie.

Moartea asistată este legală în anumite circumstanțe în Elveția, Canada, Australia, Noua Zeelandă și unele state din SUA. Marți, în Parlament se va deschide o anchetă privind moartea asistată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si