Close sidebar
Close sidebar

Sufocati de cenusa. Agentia de Mediu a intervenit dupa un reportaj difuzat de Stirile Kanal D

Sute de oameni din Dolj inhaleaza cenusa de la halda din comuna Simnicul de Sus, care apartine Complexului Energetic Oltenia. Localnicii disperati au trimis zeci de plangeri, dar nimeni nu i-a luat in seama. Saptamana trecuta, insa, dupa ce reporterii au prezentat situatia agravanta la Stirile Kanal D, Agentia de Mediu a prelevat probe din aer. Rezultatele sunt de-a dreptul alarmante.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru ca aerul respirabil sa fie in limite normale, concentratia maxima admisibila nu trebuie sa depaseasca 0,5mg/m3. Probele prelevate au aratat insa ca poluarea aerului de la Simnicul de Sus depasteste 9,5 mg/m3.

Asta inseamna ca atunci cand bate vantul in rafale, localnicii trebuie sa poarte masti sau sa se baricadeze in case, ca sa nu inhaleze cenusa.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Reprezentantii Garzii de Mediu dau din umeri si recunosc ca solutii concrete pentru rezolvarea situatiei nu exista.

Citeste si: VIDEO| Sufocati de cenusa. Pulberea a invadat vietile oamenilor din mai multe localitati

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI