Sume uriașe pentru un post de asistentă în cadrul Ambulanței Neamț
Șase mii de euro șpagă, suma pe care o oferă un viitor asistent la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț.
Din cuprinsul interceptărilor rezultă că aceste persoane au dat câte șase mii de euro pentru a primi un post la ambulanța Neamț, deși nu s-au pregătit pentru concurs.
Asta arată motivarea dată de Tribunalul Bacău în cazul arestării preventive a directorului de la Ambulanța Neamț, dar și a două asistente.
Citeste si: Fugarul Sorin Oprescu rămâne în arest, la Atena. Fostul primar al Bucureștiului a depus o nouă contestație
Judecătorii Tribunalului Bacău au dispus arestarea a trei cadre medicale pentru 30 de zile.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Percheziții de amploare la o grupare care obținea certificate false anti-Covid
Poliţiştii şi procurorii DIICOT Timişoara fac, joi dimineaţă, cinci percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, într-un dosar care vizează o grupare specializată în obţinerea, în fals, de certificate de vaccinare anti-COVID.
Joi dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi Serviciul de Combaterea Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT, S.T. Timişoara, fac 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, la 3 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, zădărnicirea combaterii bolilor, fals informatic şi fraudă informatică, informează News.ro.
" Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada 2021-2022, membrii grupării infracţionale, aflaţi în legătură cu diverşi medici, ar fi intermediat obţinerea, în mod ilegal, de certificate care atestă vaccinarea anti Covid-19, pentru mai multe persoane interesate, în schimbul unor sume de bani. Pentru a obţine un certificat de vaccinare valid, însă fără a i se fi administrat efectiv vaccinul, o persoană interesată ar fi plătit membrilor grupării sume cuprinse între 300 şi 400 de euro, banii fiind încasaţi personal de către oamenii de legătură ai medicilor şi predaţi acestora", arată Poliţia Română.