Penny Mordaunt, singura contracandidată din cursa șefiei la Partidul Conservator nu a obținut numărul necesar de susținători.
”Ne-am ales viitorul premier”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Penny Mordaunt, care şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a asigurat pe Rishi Sunak de susţinerea sa.

Citeste si: VIDEO- Liz Truss a demisionat. Este premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii

Rishi Sunak, președintele Partidului Conservator

”Pot să confirm că am primit doar o candidatură validă”, a anunţat însărcinatul cu organizarea acestui scrutin, Graham Brady,

”Rishi Sunak a fost ales astfel preşedintele Partidului Conservator”, a anunţat el.

Citeste si: Prima apariție a Prințului William după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Rishi Sunak are 42 de ani și a fost ministru al Finanțelor, nepotul unui imigrant de origine indiană.
”Vreau să ne redresez economia, să ne unesc partidul şi să acţionez pentru ţara noastră”, a declarat el duminică, la anunţarea candidaturii, pe Twitter, în timpul unui weekend de negocieri intense.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Liz Truss a demisionat la doar 44 de zile de mandat. Rishi Sunak urmează să devină al cincilea premier de la referendumul Brexitului din 2016.

Citeste si: Joe Biden: Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a fost mai mult decât un monarh. Ea a definit o eră

Liz Truss a demisionat. Este premierul cu cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii

Liz Truss a demisionat din funcția de prim-ministru al Marii Britanii, la 44 de zile de mandat. Acesta este cel mai scurt mandat din istoria Marii Britanii.

Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat, joi, demisia. Truss a precizat că se află în imposibilitatea de a-și exercita mandatul și că l-a informat în acest sens pe Regele Charles al III-lea.

Citeste si:  Putin ar putea detona o bombă nucleară în Marea Neagră

"Având în vedere situația actuală, recunosc că nu îmi pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator. Demisionez din funcția de lider al Partidului Conservator", a spus Liz Truss. 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si