Mulți dintre noi suntem tentați să împachetăm valize, bagaje de mână și genți de voiaj, atunci când ne pregătim să plecăm în vacanță. Desigur, vor fi împachetate mult prea multe haine, urmate de ochelari de soare, costume de baie și sandale, loțiunea de bronzat de anul trecut și o carte bună. Un pulover sau o jachetă vor fi probabil aruncate și ele, pentru orice eventualitate. Poate că unii dintre noi vor reevalua cât de mult bagaj trebuie să luăm cu adevărat.

Cei mai mulți nu o vor face.

Dar, cu mai multe modalități noi de a vă reduce mai mult ca oricând amprenta de dioxid de carbon- și cu unele destinații care se gândesc să interzică anumite tipuri de bagaje-, a vă pune viața într-o valiză ar putea fi în curând un lucru de domeniul trecutului. La urma urmei, dacă împachetăm mai puțin, creăm mai puține emisii de carbon, ne reducem amprenta călătoriei și devenim mai protectori față de natură, scrie BBC.

Cei care pleacă în Japonia își pot lua un număr minim de bagaje de mână

Într-o mișcare îndrăzneață către o industrie aviatică mai sustenabilă, Japan Airlines a lansat recent un program pilot care le oferă călătorilor din străinătate opțiunea de a închiria în avans hainele pentru șederea lor în țară- eliminând astfel necesitatea de a le transporta și încărca. Proiectul "Any Wear, Anywhere?" a fost conceput astfel încât pasagerii care se îndreaptă spre Japonia să poată înregistra sau transporta un număr minim de bagaje de mână, ceea ce înseamnă că linia aeriană poate măsura mai bine

impactul asupra mediului al manipulării unui număr mai mic de bagaje, precum și reducerea greutății avionului. Odată ce călătorii sosesc în Tokyo, Osaka sau Fukuoka, hainele personalizate într-o gamă largă de mărimi și stiluri sunt livrate la hotelurile în care sunt cazați vizitatorii. Cu toate acestea, deși conceptul ajută la ușurarea sarcinilor unui călător, nu toată lumea este convinsă că este abordarea corectă.  

În stațiunile din Franța, Elveția și Austria apare o nouă idee: lăsați echipamentul acasă și închiriați-l în stațiune.

În stațiunile din Franța, Elveția și Austria apare o nouă idee: lăsați echipamentul acasă și închiriați-l în stațiune.

[Sursa foto: PixaBay]


"Este atât o idee frumoasă, cât și o lecție de măiestrie în materie de schimbare- o modalitate de a ne face să ne simțim bine și să reducem impactul asupra mediului
înconjurător, în loc să-l analizăm în detaliu pe al lor", a declarat Justin Francis, co-fondator și director executiv al companiei activiste de vacanțe Responsible Travel, cu sediul în Marea Britanie. "La fel ca și compensarea voluntară a emisiilor de carbon, aceasta mută povara responsabilității de la companiile aeriene la indivizi. Responsabilitatea personală este importantă și inovația este minunată, dar ar trebui să avem grijă ca aceasta să nu ne distragă atenția de la schimbările reale de sistem care sunt necesare: reglementări solide și taxe mai echitabile pe combustibil, de exemplu".

Valizele cu roți, interzise în Dubrovnik

În întreaga lume, schiorii încearcă să își reducă amprenta ecologică. Dar, în timp ce vacanțele dedicate sporturilor de iarnă au fost mult timp domeniul costurilor excesive ale bagajelor supradimensionate, există un element de schimbare a percepțiilor. În stațiunile din Franța, Elveția și Austria apare o nouă idee: lăsați echipamentul acasă și închiriați-l în stațiune. Pentru a contracara spațiul pentru bagaje- și, de asemenea, pentru a reduce nevoia călătorilor de a investi în echipamente sportive de mare valoare- stațiunile și companiile de închiriere pun accentul pe reducere și reutilizare prin închirierea de căciuli, mănuși, ochelari de protecție, pantaloni și jachete- precum și obișnuitele schiuri, bețe, bocanci, plăci și căști. 

În timp ce Veneția a fost prima destinație suficient de îndrăzneață pentru a lua în considerare interzicerea valizelor cu rotile pentru a conserva mai bine străzile supraaglomerate ale orașului în 2014, Dubrovnik a transformat argumentul în acțiune, recomandând acum vizitatorilor să își lase bagajele cu rotile acasă.

Nu pentru prima dată în ultimii ani, turismul excesiv a atras mânia localnicilor care locuiesc în orașul fortificat de la Adriatica, iar curenții care se învârt sub suprafață au determinat Biroul de Turism din Dubrovik să ia măsuri.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Veneția a fost prima destinație suficient de îndrăzneață care a luat în considerare interzicerea valizelor cu rotile.

Veneția a fost prima destinație suficient de îndrăzneață care a luat în considerare interzicerea valizelor cu rotile.

[Sursa foto: PixaBay]

"Adesea, călătorii cu bagaje de peste 20 de kilograme pur și simplu își încarcă valiza, deoarece cred că au plătit pentru ea", a explicat Pippa Ganderton, director de produs al ATPI Halo, un serviciu de măsurare, reducere și compensare a emisiilor de CO2 și furnizor de soluții de călătorie durabilă.

Cabanele din parcurile naționale din Kenya, Tanzania și Uganda oferă o propunere diferită față de majoritatea vacanțelor. În ciuda prețului ridicat, atmosfera este întotdeauna relaxată și destinsă, îmbrăcatul- și nu îmbrăcat bine- fiind stilul adecvat care influențează întreaga atmosferă de tabără. Dar, deși nu există o interdicție pentru anumite tipuri de bagaje, există în mod obișnuit restricții și se așteaptă ca și călătorii să înțeleagă și să respecte necesitatea de a ajunge cu bagaj ușor.  

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cabanele din parcurile naționale din Kenya, Tanzania și Uganda oferă o propunere diferită față de majoritatea vacanțelor.

Cabanele din parcurile naționale din Kenya, Tanzania și Uganda oferă o propunere diferită față de majoritatea vacanțelor.

[Sursa foto: PixaBay]

"Nu numai că există restricții stricte de greutate pe avioanele mai mici, dar multe regiuni folosesc avioane ușoare în care nu poți lua valize cu pereți tari- pur și simplu nu încap în cală. În plus, oricum nu ai nevoie de multe haine în timpul unui safari”, a spus Kathy Boate, CEO al Cartology Travel, o agenție de turism de lux. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si