In articol:
- "Nu renunțați la somn pentru a face exerciții"
- "Nu consum carne procesată"
- "Evit antibioticele și suplimentele alimentare"
Medicul Nicole Van Groningen, un specialist cunoscut în domeniul sănătății din Los Angeles, a enumerat șase lucruri pe care le evită după ani de zile de experiență în domeniule medical.
Potrivit doctoriței americane, aceste obiceiuri sănătoase pot ajuta la reducerea riscului de îmbolnăvire gravă.
Medicul spune că a decis să nu mai mănânce niciodată carne procesată, a renunțat să ia suplimente netestate, dar și să se trezească prea devreme pentru a face mișcare.
"Nu renunțați la somn pentru a face exerciții"
„Da, ne place mișcarea, are atât de multe beneficii diferite pentru sănătate – dar dacă vă treziți devreme și vă reduceți somnul pentru exerciții – nu va avea un beneficiu net pentru sănătate”, a explicat expertul medical.
„Somnul este cel mai important lucru pentru o viață cu sănătate. Sfârșitul poveștii. Nu mai e nimic de adugat", a explicat medicul american.
Potrivit lui Van Groningen, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în somn, dr. Matthew Walker, a demonstrat că a dormi suficient este piatra de temelie a sănătății și longevității.
"Nu consum carne procesată"
Dr. Van Groningen a spus că prima sugestie legată de alimentație poate fi o recomandare prea dură, însă Organizația Mondială a Sănătății a clasificat carnea procesată, inclusiv șunca, drept substanțe cancerigene – ceea ce înseamnă
Doctorita, care este vegetariană de la 13 ani, evită orice tip de carne, dar a insistat că, dacă ar avea de gând să o mănânce, nu va ajunge niciodată la carnea procesată.
Doctorul a insistat că șunca și toate mezelurile procesate sunt cancerigene și trebuie evitate.
"Evit antibioticele și suplimentele alimentare"
„Evit antibioticele dacă nu am dovada clară și convingătoare că este vorba de o infecție bacteriană”, a spus medicul.
Doctorița din LA consideră că medicii sunt în general „prea generoși” în a prescrie antibiotice pentru infecție banală.
„Antibioticele nu sunt inofensive, ci afectează microbiomul intestinal”, a adăugat ea.
Dr. Van Groningen a citat un studiu recent care a arătat că aproape 40% din 57 de suplimente testate nu conțineau „niveluri detectabile” ale ingredientului promovat – iar unele chiar conțineau substanțe interzise.
Unii pacienții ajung să aibă leziuni hepatice acute din cauza utilizării nediscriminatorii și excesive de suplimente alimentare- răul poate fi „dramatic”, spune medicul.