Florian Coldea a oferit, într-un comunicat de presă, primele declarații cu privire la acuzația de trafic de influență care îi este adusă.

Fostul șef al SRI își susține nevinovăția și își declară încrederea în instituțiile statului, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Florian Coldea, primele declarații: "Sunt nevinovat"

În luna mai, Florian Coldea a fost acuzat de trafic de influență.

Fostul șef al SRI a fost audiat peste 15 ore de procurorii D.N.A, la sfârșitul lunii trecute. Coldea a fost ulterior plasat sub control judiciar, pe cauțiune de 500.000 de lei.

În cadrul aceluiași dosar, mai sunt implicați Dumitru Dumbravă, fost director al Direcţiei juridice din SRI şi fost general al SRI, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci.

Citește și: Ședință crucială la CSAT. România ar putea trimite Ucrainei un sistem de apărare PATRIOT

Florian Coldea

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Cătălin Hațeg, om de afaceri, i-a acuzat pe aceștia de șantaj. El ar fi declarat procurorilor DNA că Florian Coldea i-ar fi cerut, prin intermediari, aproximativ 600.000 de euro, pentru a primi o sentință de condamnare cu suspendare în dosarul în care este cercetat.

La aproape o lună de la plasarea sub control judiciar pe cauțiune, Florin Coldea a făcut primele declarații.

"Referitor la acuzațiile care mi se aduc, reiterez faptul că sunt nevinovat.

Din respect pentru activitatea instituțiilor abilitate, nu voi formula comentarii sau precizări detaliate, ci mă voi limita la câteva observații. Suntem într-o situație cu care m-am confruntat de mai multe ori, în care hoții, ajutați de alți hoți, strigă: „Hoții!(...) Nu cred că o persoană de bună credință își poate imagina că, după experiențele de acest fel cu care m-am confruntat ca fost șef de operațiuni al unui serviciu de informații, aș putea promite sprijin, în afara cadrului legal, unor persoane care se confruntă cu probleme penale, cu atât mai mult unui necunoscut, într-o singură interacțiune fortuită de câteva secunde,
după refuzuri repetate de a-l întâlni, tocmai din cauza respectivelor probleme. Cu atât mai puțin că aș oferi un astfel de sprijin prin intermediul/ împreună cu persoane cu care nu m-am întâlnit niciodată sau cu care nu am interacționat în perioada precizată de denunțător"
, a declarat Florian Coldea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, fostul șef al SRI a declarat că are încredere în instituțiile statului că vor face dreptate.

Citește și: VIDEO Florian Coldea, declarații de la secția de poliție: "Am totală încredere". Fostul șef al SRI, în fața autorităților în timpul controlului judiciar

Florian Coldea

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

"Reiterez deschiderea și disponibilitatea față de instituțiile abilitate ale statului român și reafirm, cu convingere, încrederea în capacitatea acestora de a stabili adevărul", a declarat Florian Coldea.

Reacție pe blogul lui Dan Voiculescu

La scurt timp după primele declarații ale fostului șef SRI, a fost publicat un articol pe blogul lui Dan Voiculescu cu titlul: Coldea- disperarea unui criminal.  

"Redau in extenso afirmațiile, recunoscute de Traian Băsescu ca fiind adevărate, referitoare la Coldea:

Traian Băsescu: Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan.

Bă, da’ să vezi conversația când îmi spuneau că îl luăm pe Mustață din complet. Da? Hai băieți să-l aruncăm în aer! Vreți să-mi distrugeți familia?

Interlocutor: Ce stat este ăsta, domnule președinte?

​Traian Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu știu ce spun.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

​Interlocutor: Probleme cu dosarul Voiculescu?

Traian Băsescu: Să-I vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit.

Traian Băsescu: Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-I vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-I dead oar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

​Interlocutor: Sunteți supărat pe ei.

Traian Băsescu: Camelia Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si