Chiar și așa, cu mediul online vast ce are grijă ca toate informațiile de care aveți nevoie să ajungă la voi, tot mai există controverse în jurul acestui subiect- sunt sau nu sunt bune multivitaminele?

Alimente cu o cantitate mică de nutrienți!

Există o serie de alimente pe care le consumați extrem de des însă nu sunt foarte bogate în nutrienți. Asta nu înseamnă că trebuie să le consumați în exces pentru ca organismul să asimileze doza recomandată.

Deficitul din alimentele în cauză poate fi reglat prin administrarea de multivitamine sub formă de suplimente alimentare.

Citeste si: Anunț important pentru persoanele ce urmează tratament cu anticoagulante sau cu antiagregante și vor să se vaccineze

Despre vitamine trebuie să știți că se împart în două categorii. Amintim aici de cele solubile în grăsimi și de cele solubile în apă. Prima categoria, cea a celor solubile în grăsimi cuprinde vitamina A, vitamina D, E și K. Cea de-a doua categorie este a vitaminelor solubile în apă, fiind vorba aici despre complexul de vitamine B și vitamina C.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În ceea ce privește vitaminele solubile în apă, trebuie să știți că acestea sunt eliminate extrem de rapid din organism prin urină. Totuși, cele solubile în grăsimi sunt depozitate în celulele organismului. Ele nu sunt la fel de ușor de eliminat precum primele, fiind un lucru îmbucurător, însă asta nu înseamnă că trebuie să consumați cantități prea mari.

Citeste si: Câte reacții adverse au fost înregistrate în urma vaccinării în România

Așadar, multivitaminele solubile în grăsimi, consumate în exces, pot fi periculoase pentru organism. Găsiți o serie extinsă de multivitamine în magazinele online de profil. O recomandare în acest sens este Vitamix.

Ce multivitamine trebuie să consume vegetarienii, pescetarienii și veganii?

Veganii, vegetarienii și pescetarienii sunt nevoiți să îți completeze aportul de nutrienți cu ajutorul multivitaminelor. Având în vedere restricțiile de alimente după care își creează un stil propriu de viață, multivitaminele sunt cele ce îi pot ajuta să își păstreze corpul sănătos, fără să prezinte anumite carențe.

Printre cele mai importante multivitamine în acest sens se numără, fierul, calcul, zinc, vitaminele B12, dar și vitamina D.

Atenție! Multivitaminele nu pot înlocui un regim alimentar sănătos. Mai exact, nu pot substitui consumul de legume, fructe, carne, produse lactate sau pește. Trebuie să înțelegeți că rolul lor este doar de a completa eventuale goluri, acolo unde prezentați carențe însemnate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

O dietă sănătoasă, întocmită împreună cu un nutriționist, ar trebui să vă ofere toate mineralele și vitaminele de care aveți nevoie. Totuși, organismul uman este diferit de la o persoană la alta, ceea ce înseamnă că în unele cazuri este nevoie și de un consum de multivitamine pentru a realiza o armonie perfectă în corp.

Mai multe detalii cu privire la multivitaminele de care corpul are nevoie regăsiți pe vitamix.ro. Tot de aici pot fi și achiziționate la prețuri accesibile oricui. Comenzile pot fi plasate și telefonic prin apel la unul dintre aceste numere: 0365-430.166/ 0757-095.090.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si