Unul dintre cel mai grav si mai dificil de tratat tip de cancer este cel de pancreas. Acesta are o rata a mortalitatii extrem de ridicata.

Majoritatea semnelor si simptomelor cancerului de pancreas nu sunt specifice, adica ele se pot intâlni si in alte boli.

1. Ai diabet care s-a instalat brusc, fara semne.

40% dintre pacientii diagnosticati cu cancer pancreatic au fost diagnosticati cu diabet cu 1 – 2 ani inainte de a-si descoperi boala maligna.

Iar oamenii de stiinta sunt e parere ca diabetul este cauzat in unele cazuri de prezenta unei tumori in organism care a ramas nedetectata.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

2. Colorarea in galben a ochilor si pielii.

Chiar si cea mai mica tumora pancreatica poate bloca canalul de evacuare a bilei in colecist, cauzând instalarea icterului.

3. Mâncarimi la nivelul pielii, a palmelor si talpilor.

Un efect secundar mai putin cunoscut al icterului este aparitia mâncarimilor in palme si talpi. Aceasta este o reactie a pielii la bilirubina, substanta galben-maronie din ficat ce provoaca ingalbenirea tegumentelor.

4. Lipsa poftei de mâncare.

Cu 6-8 luni inainte de a primi diagnosticul de cancer pancreatic, pacientii implicati intr-un studiu italian au raportat o scadere brusca a apetitului si tendinta de a se simti satui dupa ce au mâncat foarte putin.

Citeste mai mult pe kfetele.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si